mandag 4. februar 2019

Femte barnesykdom bilder

La bildene dine få den oppmerksomheten de fortjener. Bestill fra fotoknudsen! Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill.


Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Det er vi stolte av og veldig glade for. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


De andre fire barnesykdommene er meslinger, røde hunder, skarlagensfeber og den fjerde barnesykdom. Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Femte barnesykdom varer som regel en uke, og deretter er man helt frisk igjen.


Hvis en gravid blir smittet tidlig i graviditeten, er det opptil risiko for at hun aborterer. Hvis kvinnen gjennomfører graviditeten, er det ingen risiko for at barnet får misdannelser. Den sjette barnesykdommen skyldes et herpesvirus - vanligvis humant herpesvirus (HHV-6), noen ganger HHV-7.


Omkring halvparten av barna som lider av den femte barnesykdom har. Bde fjerde- og femte barnesykdom smitter via drpesmitte. Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten.


Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i kinnene. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. Sykdommen gir livslang immunitet. Erythema infectiosum er en virussykdom, også kalt femte barnesykdom , som vanligvis har et lett og ukomplisert forløp. Infeksjon under tidlig graviditet kan i sjeldne tilfeller resultere i fosterdød og hydrops foetalis.


Hva er den femte barnesykdom ? Men det er ikke uvanlig at også større barn, ofte opp til år, får denne sykdommen. Noen ganger rammer den også voksne. Personer i andre aldersklasser kan ogs smittes, srlig gjelder. Typisk har man noen dager med feber og redusert allmenntilstand før det kommer et utslett.


Femte barnesykdom bilder

Utslettet kan vare i opptil ti dager. Hyppigst ser man den femte. Den forårsakes av humant herpesvirus type (HHV-6) og til viss grad humant herpesvirus type (HHV-7) som begge tilhører samme subgruppe (roseolovirus) i familien herpesviridae.


Den fjerde er helt ufarlig for gravide ja. De blir veldig røde i kinnene. Mener det var bilde når jeg søkte femte barnesykdom - jeg går alltid inn på linken til nhi. Skrevet av Kathrine Woie, lege.


Andre aldersgrupper kan også smittes, særlig gjelder dette foreldre til mindre barn og de som arbeider med barn. Men den forekommer også av og til i alle aldre. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg