torsdag 21. februar 2019

Kalorier i alkohol

Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. Jo større konsentrasjon av alkohol det er, jo flere kalorier gir det. Likør og brennevin har høyest alkoholprosent og dermed flest kalorier , mens alkoholfritt øl kun har halvparten av kaloriene som i vanlig pils. I tillegg inneholder det du drikker andre ting enn alkohol , som også kan bety flere kalorier.


Men hur är det egentligen med alkohol – blir man tjock av ett glas vin, en öl eller en snaps?

Ja, man bör ta med alkohol i beräkningen om man är orolig för att gå upp i vikt eller önskar gå ner i vikt. Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, kcal per gram. Det betyr at du ikke får i deg noen nyttige næringsstoffer når du drikker.


Bjørnstad legger også til at det ikke bare er alkoholen i seg selv som kan gi deg ekstra kalorier. Typisk snacks som gjerne hører me kommer i tillegg til alt annet man spiser. Ifølge foreningen er alkohol det rusmiddelet som forårsaker flest helseskader. Vin har imidlertid langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater.


Derfor er det først og fremst alkoholinnholdet du bør tenke på dersom du er opptatt av vekten din.

En flaske (cl) tørr hvitvin med prosent alkohol inneholder 4kcal. Av dette kommer 4kcal fra alkoholen og kcal fra karbohydrater (sukker). Mye alkohol kan gi vektoppgang.


Spørsmål: Jeg har hørt at det er mye kalorier i alkoholholdig drikke, og lurer på om det stemmer. Jeg ønsker å gå ned 5-kilo, og lurer på om jeg da bør holde meg helt unna alkohol ? Välj den dryck som innehåller minst kalorier och skippa att äta nattmat och annat som innehåller mycket kalorier i samband med att du dricker alkohol. Kaloritabell alkohol.


Deretter finner du ut det totale kaloriinnholdet i din vin. Med kalorier mener vi som regel kilokalorier (kcal) Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier , er det som regel kilokalorier man mener. De tårnhøje promiller truer ikke bare forstanden i december, men også fedtprocenten. Der er masser af kalorier i alkohol , så det er ikke ligegyldigt, hvad du drikker, hvis du vil holde den slanke linje. Jeg finner ingen informasjon om kaloriinnholdet i sprit.


Men jeg vil tro det ligger ca på samme som , gjerne noe lavere. De fleste ve at alkohol er en synder, men hvor mange kalorier er der egentlig i din fadøl? Og er der virkelig så stor forskel på cosmopolitan og en stor fadøl?


Jeg har allieret mig med Christoffer og fået ham til at hjælpe mig med størrelsesforholdene.

Vi får ofta frågan om det är kalorier eller kolhydrater i öl som är den största boven om man vill gå ner i vikt. Svaret är att det är den totala mängden kalorier som är avgörande, men att den påverkas av antalet kolhydrater. Samtidig inneholder alkohol flere kalorier per gram enn både karbohydrat og protein, og nesten like mye som fett.


Hva slags alkohol inneholder færrest kalorier ? Alkohol har tomme kalorier. Det er stor forskjell på hvor mange kalorier det er i alkohol. Gå for denne alkoholen på julas mange fester, hvis du vil holde vekta stabil.


Et gram karbohydrat inneholder kalorier. Men det er alikavel mye kalorier i selve alkoholen , så alkohol er ingen slankedrikk! En reise på tusen mil starter med det første skrittet, sier et gammelt ordtak. All logikk tilsier også at jo lettere den første oppgaven er - jo større sannsynlighet er det at du faktisk starter. Tenk for eksempel på nattmaten, som også er veldig usunn!


Du hadde aldri spist en svær burger klokka tre om natta hvis du ikke hadde drukket?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg