mandag 18. februar 2019

Pasientreiser egenandel

Pasientreiser egenandel

Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Pasientreiser egenandel

Ved yrkesskade skal det ikke betales egenandel ved pasientreiser. For at pasienten skal slippe å betale egenandel for reisen, må behandler dokumentere at behandlingen er relatert til yrkesskaden. Jeg er privatperson.


Søk om dekning av pasientreiser og les om dine rettigheter på helsenorge. Finn informasjon for helsepersonell og transportører, og om Pasientreiser HF på pasientreiser. Når medlemmet skal betale egenandel på kr 4hver vei etter forskrift 25. Alle behandlere som krever egenandel må innrapportere egenandelene innen dager. Det er en forutsetning at behandler gjør dette for at du skal få frikortet ditt innen tre uker.


Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut. Regler for pasientreiser. Betalt egenandel legges til grunn for frikort og vil bli automatisk registrert. For mer informasjon se ”Veiledning til utfylling av reiseregningsskjema”.


Du får i utgangspunktet dekket den billigste reisemåten, og du må betale en egenandel. Som regel får du dekket utgifter til din pasientreise med et fast beløp per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du bruker. Du må betale egenandel for reisen, hvis du ikke har frikort. Trygderett og erstatning: Slik får du dekket dine utgifter til pasientreiser Du har rett til å få dekket dine utgifter når hensikten med reisen er å motta en helsetjeneste, og reisen er nødvendig av medisinske eller behandlingsmessige grunner.


Du kan søke etter at reisen er gjennomført. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Barn under år slipper og betale egenandel. Egenandelen for syke transport er kr.


Har du frikort så slipper du egenandel , men reiser i forbindelse med fritt behandlingsvalg, inngår ikke i grunnlaget for frikort. Søk elektronisk – da kommer pengene raskere på konto. Ved å logge deg inn i Min helse, kan du søke elektronisk om å få dekket pasientreiser til og fra offentlig godkjent behandling. Pasientreiser vil tilrettelegge transporten fra ditt hjem dersom du ikke kan benytte deg av rutegående transport. For pasientreiser tilkommer det en egenandel pr.


Reisen må bestilles innen kl 13. I noen av tilfellen så er rekvisisjonene lagt inn før 18. I andre tilfeller hvor det står kr 1eller kr 1kan det se ut for at egenandelen er blitt redigert av rekvirent.


Som pasient har du en rekke rettigheter i møte med helsevesenet. Oversikt over egenandeler på helsenorge. Disse rettighetene er lovfestet av pasient- og brukerrettighetsloven, som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgstjenester.


Pasientreiser egenandel

Når du går over grensen får du frikort, som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg