mandag 25. februar 2019

Lånekassen utlandet

Finn ut mer hvor mye støtte du kan få når du tar opp fag. Behov for fleksibilitet? Les mer om vår bruk av informasjonskapsler. Du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt dersom du godtar dette.


Les meir om bruken vår av informasjonskapslar. Lånekassen gir økonomisk støtte til utdanning gjennom stipender og lån.

Går du på skole i utlandet , får du utbetalt pengene hvert halvår. Vi sender avtalen om støtte til den siste adressen som er registrert hos oss. Du må skrive under på avtalen om støtte, og sende den i retur. Når vi har fått den tilbake, blir pengene overført til kontoen din i Norge.


Du har ikke krav på reisestipend til utlandet. Vi trenger bare signatur fra en av foreldrene. Gjennomsnittbeløp ved tildeling av stipend til gradsstudenter i utlandet , siste undervisningsår. Skolepengestøtte og tilleggsstipend blir valutajustert hvis den norske kronen har styrket eller svekket seg med mer enn ett prosentpoeng fra 1.

For å gi fullmakt til foreldrene dine må du sende oss enten. På Lånekassens hjemmesider kan du regne ut hvor mye du kan få i stipend og lån til studier i utlandet. Da kan kanskje språklig tilretteleggingssemester være noe for deg? Språklig tilretteleggingssemester er tiltenkt de som planlegger høyere gradsutdanning som gir rett til støtte i det landet de skal studere språk.


Her finner du en oversikt over hva du kan få i støtte for når du studerer i utlandet. Studenter i utlandet. Elever i utlandet Elever i Norge. Første utbetaling skjer rett før semesterstart og månedlig gjennom semesteret.


Ved dødsfall i utlandet. For pliktige medlemmer som dør i utlandet , dekkes nødvendige utgifter til hjemtransportering av båre til Norge fullt ut. Dersom du har søkt om frivillig medlemskap i folketrygden har du ikke den samme dekningen. Størrelsen på stipendet beregnes ut fra den reelle tiden du bor hjemmefra.


Du bør sørge for å få disse tallene bekreftet på hjemmesiden til Lånekassen. Registreringen i FS vil gå automatisk til Lånekassen. Det er en forutsetning at du tar studiepoeng i utreisesemesteret (les: ordinær studiepoengproduksjon) for at du skal få full støtte hos Lånekassen.


Til utdanning i utlandet – fra Lånekassen. Søk tilrettelegging for ditt språkstudie i utlandet , gjør drømmen til virkelighet. Velger du et språkstudie med EF på mnd til år kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen.

Husk å beregne hvor mye du trenger i lommepenger. Spør din norske skole om en liste over fag du må ta for å få skoleåret godkjent. Denne leverer du til utvekslingsorganisasjonen og skolen du skal gå på i utlandet.


De fleste nordmenn som studerer i utlandet , studerer med støtte fra Lånekassen. Men mange skoler i utlandet koster mer penger enn det du får i støtte, og da kan det være lurt å undersøke mulighetene for å få stipend fra annet hold. Dessuten ser det bra ut på CV-en at du har vært mottaker av et stipend.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg