torsdag 21. februar 2019

Hva skjer ved røykeslutt

Hva skjer ved røykeslutt

Etter timer er karbonmonoksid i blodet redusert og nærmer seg normalt nivå. Dermed får oksygenmolekylene mer plass, og oksygeninnholdet i blodet blir mer normalt. Ved hjelp av vår kalkulator kan du finne ut hvor mye penger du har spart på disse årene. Nå kan celler i et forstadium til kreft få muligheten til å leges.


Risikoen for å utvikle kreft i munn, hals, strupe, urinblære, nyrer, livmorhals og bukspyttkjertel er betraktelig redusert. Ved kreftsykdom er prognosen bedre for røykfrie. Nedenfor kan du se hva som skjer med kroppen fra minutter til ett år etter røykeslutt : minutter. Ann Cathrin Reichelt, lege hos Lommelegen.


Denne oversikten kan være en god motivasjonsfaktor for deg som har bestemt deg for å slutte å røyke. Se hva som skjer med kroppen din etter: Etter minutter. I det øyeblikk du har tatt din siste sigarett, begynner kroppen å kvitte seg med giftstoffene.


Sjekk hva som skjer når du kutter røyken. Når du i tillegg plusser på de fysiologiske vanskene ved røykeslutt så kan det å stumpe røyken virke helt umulig. Hva er det som trengs? Holder det at vi vet det er usunt?


Men det er ikke å stikke under en stol - røykeslutt gir noen midlertidige plager. Her er noen av plagene du kan oppleve, hvorfor du får dem, hva du kan forvente og eventuelt gjøre for å lindre plagene. Når man slutter å røyke, begynner kroppen arbeidet med å kvitte seg med giftstoffer og tjære som ligger i lungene. De første ukene etter røykeslutt kan blodsukkeret være ustabilt, og derfor er det viktig å spise ordentlig og regelmessig.


Fire måltider og mellommåltider som for eksempel frukt eller et knekkebrød anbefales. Drikk vann som tørstedrikk og oftere enn vanlig. Vi i Apotek har rådene og produktene som hjelper deg med å kutte røyken. For noen ja, for andre nei. De første effektene av røykeslutten kommer allerede minutter etter at du stumper siste røyk.


Kroppen arbeider da på spreng for å reparere skadene etter røykingen, og hvis du bare jobber deg gjennom abstinensene, vil du snart kjenne at du har gjort et godt valg. Hos 121doc kan du også bestille hjelpemidler for røykeslutt via lege på nett. Her er en tidslinje som viser hva som skjer med kroppen fra det øyeblikket du slutter å røyke, samt helsefordelene du oppnår.


Helsefordelene ved å slutte å røyke begynner allerede etter time. Reseptfritt legemiddel til bruk ved røykeavvenning. Les pakningsvedlegget før bruk. MT innehaver: McNeil Sweden AB. Zonnic munnpulver i porsjonspose, munnhulespray og sugetablett er reseptfrie legemidler som reduserer nikotinsug og abstinenssymptomer ved tobakkavhengighet.


Skal kun brukes i samråd med lege ved graviditet, amming og alvorlig hjerte- og karsykdom. Zonnic inneholder nikotin, og det kan være en viss tilvenningsfare. Reduksjonen i forbrenning som du får ved røyekslutt, tilsvarer 1til 2kcal.


Hva skjer ved røykeslutt

Dette kan du forbrenne ved å være i aktivitet i til minutter. Du kan for eksempel gå en rask tur på minutter, svømme i minutter, jogge rolig i minutter, sykle i minutter eller gjøre hagearbeid i minutter. Hvordan er det med sangstemme og røyking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg