onsdag 13. februar 2019

Forebygge høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Som regel er det vanskelig å finne ut hvorfor så mange får høyt blodtrykk. Arv kan påvirke, men det har sannsynligvis ikke så mye å si, ifølge Kristensen. Dersom du har familiemedlemmer med høyt blodtrykk , vil jeg anbefale å gjøre de tiltakene du kan, for å redusere risikoen for å få det selv.


Du bør også få målt ditt blodtrykk.

Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Da kan man for eksempel få slag eller andre bivirkninger.


Eldre er mer utsatt fordi de har stivere årer og andre faktorer, legger legen til. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. I tillegg kan høyt blodtrykk også være arvelig.


Går du uforklarlig opp i vekt? Det er mye du kan gjøre både for å forebygge og senke et høyt blodtrykk.

Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til. Les også: Det er hjelp å få mot hetetokter, tørre slimhinner og søvnproblemer Folk flest dør av denne. Cirka prosent av den voksne befolkningen i Norge har en behandlingstrengende høyt blodtrykk. Her kan du lese oHøyt kolesterol er en risikofaktor Årsaker til høyt kolesterol Symptomer og tegn på høyt kolesterol Ideelle kolesterolverdier Hvem bør få medisiner mot høyt kolesterol?


Blodtrykk øker med alderen. Hvordan forebygge høyt kolesterol? Er høyt kolesterol farlig i seg selv? Vi antar at én av ti nordmenn over år har et så høyt blodtrykk at de trenger behandling.


Det er en nær sammenheng mellom høyt blodtrykk og livsstilssykdommer som diabetes, fedme og hjerte- og karsykdommer. Kutt røyken, finn trivsel og minsk stresset, et gode råd for å forebygge høyt blodtrykk. Trener man minst til minutter fem ganger i uken, vil det kunne gi positiv effekt.


Er blodtrykket for høyt bør man rådføre seg med lege før man går i gang med omfattende trening. Og det er ikke uten grunn at tilstanden kalles for den stille morderen. Spiser man mye mettet fett kan fettet legge seg i klumper på innsiden av blodåren, og hindre gjennomstrømningen.


Det kan føre til hjerteinfarkt, og blodpropp som gir hjerneslag. Vær obs på høyt blodtrykk ;.

Det er viktig at folk innser at mer enn prosent av hjerteinfarkt, slag og andre hjertesykdommer er mulig å forebygge. Her finnes et kjerringråd som kanskje kan forebygge høyt blodtrykk Les mer om høyt blodtrykk. Men det kan føre til alvorlige sykdommer. Alzheimer er en sykdom som rammer flere og flere.


Selv om du har lavt kolesterol kan risikoen for å utvikle sykdom være høy, dersom du har høyt blodtrykk , diabetes, har en arvelig disposisjon, er fysisk inaktiv eller røyker. Med omlegging av levevaner og riktig medisinering, er det likevel gode sjanser for å forebygge sykdom. Hva kan jeg gjøre selv? Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner. Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform.


Råd og veiledning for å forebygge hjerte- og karsykdom hos personer med diabetes eller høyt blodtrykk kan redusere dødelighet generelt og dødelighet på grunn av slag. Rådene har liten eller ingen innvirkning på dødelighet eller på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom hos befolkningen generelt. Utredning av høyt blodtrykk ved forebygging av hjerte- og karsydom.


Redusere stillesitting for å forebygge hjerte- og karsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg