tirsdag 26. februar 2019

Kroppsmasseindeks

Ta vår BMI-test og se hvordan du ligger an. BMI gir deg en rask pekepinn på forholdene mellom høyde og vekt. Finn kurset som passer deg! Få en gratis prøvetime!


KMI ( kroppsmasseindeks ) beregnes ut fra en persons vekt og høyde, og er for de fleste et godt mål på mengden kroppsfett.

Dette gir også mulighet for å klassifisere i ulike vektkategorier. KMI kalles også BMI (body mass index). For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos voksne. Kroppsmasseindeks (KMI) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt.


Tidligere benyttet en gjerne høyde-vekttabeller, men i dag brukes først og fremst KMI eller på engelsk BMI - body mass index. Det indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt. Tallet du får, kalles kvadratet av høyden din.


Verdens helseorganisasjon (WHO) har fastsatt grenseverdier for kroppsmasseindeks hos voksne, disse er ment å forene hensyn til alle typer av sykdom som har med vekt å gjøre og hensyn til individ og samfunn.

Grenseverdiene benyttes også i helseovervåking. Jo tidligere du fanger opp endringer i vekten, jo lettere er det å endre vaner. KMI er en enkel måte å estimere om en person er undervektig, normalvektig eller overvektig.


Her kan du regne ut din BMI. Ved hjelp av vår unike kaloriberegner kan du også finne ut hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag. Body Mass Index (BMI) (eller kroppsmasseindeks ) er en formel som indikerer om en person er er over- eller undervektig eller har normal vekt. Formelen er ikke helt eksakt. BMI er et mål som kan brukes til å vurdere kroppsvekt i forhold til høyde og til en viss grad si noe om vekten er innenfor normalen.


Skriv inn BMI-enhetene som du vil konvertere, for å se resultatene nedenfor. Metrisk Amerikansk Engelsk. KMI brukes som et objektivt mål for å vurdere det totale kroppsfettet.


BMI står for body mass index, eller kroppsmasseindeks på norsk. Det er rett og slett en formel som sier noe om hvor stor fysisk masse du har. For en voksen over år er en KMI på under 18.


Enten du er idrettsutøver i trening eller bare prøver å holde vekten, gir Garmin Index-smartvekten målingene du trenger for å spore fremgang og se resultater. Den måler vekt (lbs, kg, st), kroppsmasseindeks (BMI), kroppsfett, vannprosent, benmasse og muskelmasse. BMI-kalkulator viser om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt.

KMI blir brukt som eit objektivt mål for å vurdere det totale kroppsfeittet. I analysen av endringer i kroppsmasseindeks etter bostedsfylke ved års alder er det tatt utgangspunkt i den lineære regresjon mellom gjennomsnittlig kroppsmasseindeks ved sesjon og årskull, selv om verdien av korrelasjonskoeffisienten, R², viser at lineariteten er mindre god for enkelte fylker. Dette gjelder spørsmålene om beruselse, ukentlig mosjon og om man spiser fisk, frukt eller grønnsaker daglig.


Slankemedisinen Alli skal hovedsakelig selges til voksne med en kroppsmasseindeks over 28. Derfor har apotekene forberedt seg og installert vekt og høydemåler i et lite. Gjennomsnittsalderen var år. Data vedrørende ernæringsstatus og lengde på nattfaste ble samlet inn for hver deltaker.


Ernæringsstatus ble vurdert ved screeningsskjemaet MUST samt de antropometriske målene kroppsmasseindeks (KMI), vekttap, tricepshudfoldstykkelse (THF), overarmsmuskelomkrets (AMO) og i tillegg gripestyrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg