mandag 25. februar 2019

Bestill minid

MinID gir tilgang til offentlige tjenester på mellomhøyt. For å registrere deg som MinID bruker kan du gå til denne nettsiden. Commfides eID kan bestilles via Commfides hjemmeside.


PIN-kodebrev kan bestilles fra det året du fyller 13. Utlevering av ID gjøres via post(PUM), men det er også mulig å hente i deres lokaler på Lysaker etter avtale. Logg inn, legg inn tallene dine og bestill.


Arbeidsgiveren henter skattekortet ditt fra Skatteetaten. Det betyr at du ikke får det hjem i posten. Du får skattetrekksmelding. Ca arbeidsdager etter bestilling, får du en skattetrekksmelding som viser hvilke inntekter, utgifter, formue og gjeld du har oppgitt. Bestill frikort Har du flere.


Hjelp til innlogging via ID-porten. ID-porten driftes av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Skattekort, skattemelding (selvangivelse), skatteoppgjør, skattelister, tema og fradrag som hjelper deg til å få riktig skatt.


Help with logging in using ID-porten. Her finn du informasjon om MinID og hjelp til innlogging til offentlege tenester på nett. MinID er ein personleg elektronisk identifikasjon (eID) som er utvikla og forvalta av Digitaliseringsdirektoratet.


Bestill minid

For å kunne bestille må du være over år og ha BankID hos oss fra før av. BankID på mobil bestiller du enkelt i nettbanken, eller ved å trykke på knappen nedenfor. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet.


Hvis du vil at trafikkskolen skal bestille time for deg, kan du gi skolen fullmakt til det ved å logge inn. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Altinn - din digitale dialog med det offentlige. Her finner du skjema, meldinger og relevant informasjon.


PIN-kodar kan bestillast frå det året ein fyller 13. Klikk på lenka over og skriv inn fødselsnummeret ditt i det feltet du får opp. E-resept betyr elektronisk resept.


Ved å logge deg på Min helse, kan du se dine og dine barns resepter. Ved å ringe Veiledning helsenorge. Du kan også gi andre fullmakt til innsyn.


Kortet blir sendt til adressen du er registrert på i folkeregisteret. Dersom du har D-nummer, kan du ikke bestille helsetrygdkort digitalt. Det er fordi MinID er en elektronisk ID som ikke har høyt nok sikkerhetsnivå. Innlogging på helsenorge.


Svaksynte og blinde. Det er Norges Blindeforbund som utsteder honnørkort i disse tilfellene. Krev politiattest eller forny vandelskontroll.


Firma, arbeidsgiver eller oppdragsgiver som vil kreve politiattest, finn og velg riktig formål, be om nye opplysninger, krev fornyet vandelskontroll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg