mandag 18. februar 2019

Hjemmelaget tacopulver

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme.


Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Hjemmelaget er så mye bedre – og så kontrollerer du alle ingrediensene selv. Det er ingen gode grunner til å kjøpe “ tacopulver ” på pose. Det er bare å lære å lage det selv med en gang.


Spis hjemmelaget taco, og få et helt nytt syn på verden! TACOBONANZA PÅ NAMMIS. NO: Frigjør deg fra smaken av salt og spisskummin og oppdag den ekte smaken av taco! Prøv hjemmelaget tacokrydder! Da blir hver fredag en fest!


Sjekk også våre andre tacooppskrifter. Tidligere hadde jeg to varianter av tacopulver i samme blogginnlegg. Resultatet ble et enda bedre tacokrydder (eller tacopulver om du vil), helt fritt for glutamat og andre ulumskheter som følger med posene man får kjøpt på butikken. Samtidig fikk jeg ryddet litt i krydderhyllen og brukt opp en del rester som sto her og der slik at jeg snart kan få en komplett, heløkologisk krydderhylle.


Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa. Obligatorisk tilbehør til tacoen! Her bruker jeg dessuten 4g kjøttdeig som jeg steker og blander ut tacokrydderet i, samt nachochips, lefser og kjempegode bønner i chilisaus. De finner du ferdig på boks i enkelte dagligvarebutikker. Den beste salsaen lager du selv.


Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander. Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter.


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder, så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Er gift med verdens beste mann. Jeg er oppvokst i Seljord(Sjøormensland),men bor nå i Skien. Her har vi kjøpt oss et helt nytt hus som vi trives i,men drømmen er et lite småbruk.


Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole. Hallo, dere snakker med jenta som fikk folk til å ta med seg norsk tacopulver når de kom på besøk til Dublin, fordi tacopulveret der (i akkurat samme merke) ikke smakte det samme… Men, da jeg først prøvde meg på hjemmelaget tacopulver ble jeg faktisk mektig imponert, og jeg har aldri sett meg tilbake. Slik lager du hjemmelaget salsa enkelt og greit. Ta frøene ut av chilipepper og paprika.


Hakk alle ingrediensene for hånd eller gjør det i en food processor. Mange kjøper ferdig tacopulver i butikken, men det er enkelt å lage sitt eget. Det smaker bedre, har mindre salt og ingen rare e-stoffer. Oppbevar på et lufttett syltetøyglass og lag gjerne en stor porsjon så har du hjemmelaget tacokrydder i lang tid fremover.


Har lammekjøttet allerede masse smak, trenger du ikke krydre mye i tillegg. Har du for eksempel laget Coop Megas eksotiske lammelår, kan du bare krydre med mer av de sammen krydderne. Den krydderblandingen inneholder masse malt spisskummen, akkurat som tacokrydder gjør. Men bruker du virkelig 1-SPISESKJEER med cayennepepper? Da kjøper ikke vi samme merke i såfall, ts er nok til at det står flammer ut av ørene på alle som spiser retten.


Det geniale med taco er at ingrediensene ofte serveres i separate skåler. Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme.


Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper. HJEMMELAGET VERSJON.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg