onsdag 27. februar 2019

Refusjon tannlege

Helfo utbetaler stønad etter fastsatte takster, mens tannlegen eller tannpleieren har fri prissetting. Beløpet du får dekket kan derfor være lavere enn det du har betalt. Stønaden gis etter faste takster avhengig av hvilken behandling som er gitt.


Enkelte grupper er fritatt for egenandeler og får dermed refusjon som tilsvarer taksten. Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv.

Artikkelen beskriver prosessen rundt det å få slik støna hva tannlegen må passe på i denne sammenheng og også NTFs kontakt med NAV rundt dette temaet. Du kan benytte hvilke som helst tannlege i Norge. Finn billigste tannlege. Husk at ut det året du fyller år, får du rabatt hos den offentlige tannhelsetjenesten. Vær oppmerksom på at privatpraktiserende tannleger opererer med ulik prisstruktur avhengig av tidsbruk og andre faktorer.


Husk derfor å be om prisoverslag før behandlingen. De fleste tannleger har en slik avtale. Dersom tannlegen ikke har avtale om direkte oppgjør må du selv legge ut selv og søke om refusjon i etterkant.

Det er tannlegen som søker på vegne av deg. Søknadsfristen er seks måneder etter avsluttet behandling. Dersom du har flere behandlinger over tid bør du derfor søke underveis. Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen.


Det første du bør gjøre er å diskutere saken med tannlegen eller tannpleieren som behandlet deg. Har du brukt en offentlig tannklinikk kan du i andre rekke klage til fylkestannlegen. Les mer om pågående prosjekter og evalueringer innen tannhelse som avdeling for kommunale helse- og omsorgstjenester i Helsedirektoratet har ansvar for.


Om du fyller år i inneværende år eller er yngre kan du gå til offentlig tannlege og kun betale en egenandel på , dette vil være billigere for deg. Vi hjelper deg å finne rett klinikk ved at du ringer oss eller sender en e-post med adressen din. Solheimsgaten 2 inngang B, 3. Time på dagen og lang åpningstid. Søk etter refusjon tannlege på den nye KensaQ. Refusjon for tannlege.


Er du over år er det i utgangspunktet meningen at du skal betale tannlegeregningen selv, men det er noen som kan få refusjon for tannlegebesøket. Du kan få dekket behandling av folketrygden om du har særskilt grunn til det, eksempelvis dersom du har kronisk tannkjøttsykdom, hareskår eller hull i ganen, sier. I noen av tilfellene er det nødvendig med dokumentasjon fra fastlege for å få refusjon.


Retningslinjer for refusjon av helseutgifter, gyldige fra 1. Hos oss har du muligheten å dele opp betalingen i flere avdrag rentefritt.

Våre tannleger har direkteoppgjør med Helfo, dersom du har krav på refusjon fra staten betaler du kun egenandel til oss! Del opp betalingen uten nominell rente i opptil måneder. I Norge har det lenge vært slik at voksne friske mennesker må ta ansvaret for - og den økonomiske belastningen med egen tannbehandling.


I de senere årene har dette blitt bedre. Barn og ungdom opp til år som har behov for tannregulering får refusjon fra folketrygden uavhengig av bosted. Tannlege - og spesialistsenter i Lørenskog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg