Overmodne, brune bananer er en suveren grunn til å bake en saftig banankake med gode innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost- sjokoladeglasur. Tips: Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. Stroh-rom eller konditor-rom.
Når det kommer til å dekke kaken med glasur, har bloggeren et lurt triks opp i ermet for å få best resultat.
Skal du legge glasur på en kake er det lurt å lage det som på engelsk kalles en crumb coat. Da smører du et tynt lag glasur på hele kaken og setter den kjølig i en halvtime før du dekker kaken med et tykt lag glasur. Metode én: med egg. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite, dl melis og 2-dråper sitronsaft. Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen.
Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene. Pisk eggehviten litt med en gaffel.
Spørs jo litt åssen kake det er, jeg har en oppskrift hvor det skal være sjokoladekrem på å inni, den er knallgod.