onsdag 7. april 2021

Vondt under magen

Brukere har fått hjelp mot bl. I begynnelsen var det ikke smertefullt, men snarere en slags dunkende tilstedeværelse som jeg da antok kunne være en strekk i muskulaturen. Smerter i øvre del av magen kan være refluks. Har du vondt i øvre del av magen eller mellom brystbeina, kan det tyde på refluks.


Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv.

Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. Vurdering av ubehag i øvre del av magen. Men hva om du opplever smerter på venstre side av magen ? I dag skal vi ha fokus på dette som er et vanlig problem, og forsøke å finne årsaker. Du kjenner smerter på venstre side av magen , men hvorfor?


Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Nå er området under navlen et område hvor det under muskelbuken stor sett ligger tarmer og blære, og de viktigste årsakene til smerter er som oftest i muskulaturen.

Når du i tillegg har fått plager ned mot den ene lysken, hvor det er festesteder for noe av bukmuskulatur,og forverring når du er fysisk aktiv, vil dette også kunne peke mot en muskulær årsak. Hovne lymfeknuter kjennes som klumper under huden. Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant,. Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene. Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen.


Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Vi kan alle ha vondt i magen , men når trenger man egentlig å ringe legen? Vondt i magen , men når bør du kontakte lege?


Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Babyen kan presse mot et bestemt ste noe som kan bli sårt og vondt. En annen årsak til sårhet på et bestemt sted er at man ofte dunker magen borti gjenstander. Man skulle kanskje ikke tro at det var så fryktelig lett å glemme den store kulen på magen , men det kan det absolutt være.


Dette er helt vanlig og ufarlig, sier Wendelborg. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.


Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen.

Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Mange sliter med magesmerter over en viss tid.


I mange tilfeller er dette ikke farlig, men det er likevel fornuftig å ta dette opp med. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen , og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen. Veldig vondt i magen ! Under ribbeina i øverste del av magen , er på begge sider men mest på venstre side, klarer ikke gå ikke sitte når det er på d vrste, hva kan dette være? Jeg har i noen dager nå hatt vondt i magen , såklate murringer.


Men i dag tidlig fikk jeg et ekstremt stikk og intens smerte da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene mine, og disse smertene har kommet med jevne mellomrom i hele dag, helt til nå hvor jeg har dem stortsett hele tiden. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte. Vondt oppe til høyre i magen , i leverområdet. Konkret ligger ubehaget rett under (altså på innsiden) av de to nederste ribbein på høyre side av buken.


De klassiske symptomene på flere av spondyloartrittene er å være stiv og ha vondt i ryggen, men det er mange flere steder det er vanlig å ha smerter. Det kan ta mange år før man får en sikker diagnose, siden det tar tid før forandringer i iliosakralleddene synes på røntgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg