mandag 12. april 2021

Vondt i magen 4 uker etter fødsel

Faryngitt er en betennelse i svelgslimhinnen. Svelgslimhinnen er en del av de øvre luftveiene som særlig er utsatt for betennelser forårsaket av. Renselse For de aller fleste har den kraftigste blødningen avtatt en del en snau uke etter fødselen.


Det vil ta rundt seks uker før livmoren din igjen reduseres til normal størrelse, rundt gram. Denne ekstra livmorvekten og -størrelsen er med på å gi magen din et annet utseende rett etter fødselen enn seks uker senere.

Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravi og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen.


Startet etter fødselen med smerter ved bevegelse både på venstre og høyre side. Legen tror jeg er forstoppet? Avføringsmiddel hjelper ikke.

Fysioterapeuten forstår ikke hva det kan være. Magen strekkes ut både i lengderetningen og i bredden. Hos de fleste kommer magemusklene sammen igjen i løpet av noen uker etter fødselen. Men hos enkelte blir spriket mellom magemusklene vedvarende.


Delte magemuskler ses som en forhøyning som buler ut nedover langs midten av magen - altså mellom de rette magemusklene på hver side av. Når snuppa her var uker satt på oppe med ho på natta og fikk helt vanvittige smerter. Måtte legge ho fra meg for å ikke klemme ho i stykker.


Fikk vekka mannen min som ringte legevakta for jeg satt på badegulvet og gråt av smerte. Føltes ut som jeg var i fødsel igjen. Hei, jeg er en aktiv jente på år. Jeg trener -i uka. De siste mnd har jeg hatt store problemer med å gjennomføre joggeturene mine grunnet sterk smerte i magen.


Større rifter inn i eller gjennom endetarmens lukkemuskel skal ha spesiell oppfølging med skånsom opptrening til stingene har grodd etter –uker. Bekkenbunnsfunksjonen skal kontrolleres innen ett år etter fødsel for å vurdere om du har behov for videre oppfølging etter en stor rift. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Anemi og lav jernstatus etter fødsel.

En stor, kraftig og unormal blødning på over 5ml, i løpet av de første timer etter fødselen , skjer hos cirka prosent av kvinnene etter vaginal fødsel og hos prosent ved keisersnitt. En slik blødning kan også oppstå fra timer til uker etter fødselen. Vondt i magen mnd etter fødsel.


Er over to uker siden jeg fødte. Nå har jeg i temp og føler meg ikke særlig i form. Kan jo bare være influensa, men begynner å lure. Måtte ha utskrapning av morkakerester forrige gang, men da hadde jeg bare vondt i magen og ikke feber. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg