torsdag 8. april 2021

Vondt i øret

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vondt i Øret Vondt i øret og øresmerter kan være meget smertefullt.


Vondt i øret kan skyldes ørebetennelse, trommehinneskade, forkjølelse, muskelspenninger i kjeve (bl.a. tyggemuskel myalgi), tannproblemer og skade. Vurdering av øresmerter.

Vondt i kjeven og kjevesmerter er en plage som rammer kvinner oftere enn menn. Slike kjevesmerter kan også referere smerter til eller i nærheten av øret , ansiktet, kinn og tenner. Kontakt oss i sosiale medier ved spørsmål eller innspill. Scroll nedenfor for å se to treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg med kjevesmerter. Dersom øret begynner å renne og smertene gir seg, har trommehinnen sprukket.


Da bør man søke lege dersom øret renner mer enn en uke. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener.

Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Smerter i øret kan stamme fra øregangen eller mellomøret. I øregangen kan det samle seg ørevoks, som til sist danner en hel propp. Dette hemmer hørselen, og det gjør kanskje også vondt.


Du kan bløte opp en slik propp med litt glyserin, eller du kan kjøpe dråper på apoteket som er spesielt egnet til formålet. Har du en kronisk infeksjon i det ytre øret , kan du få problemer med hørselen, men det er uvanlig at man får langvarig nedsatt hørsel ved en infeksjon i øregangen. Noen mennesker får gjentatte infeksjoner. Hvis du svømmer hyppig og har hatt en infeksjon i øregangen tidligere, øker sjansen for at du får en infeksjon igjen.


Etter hvert kan du bli veldig øm over beinkulen, og du kan få en synlig hevelse bak øret. Det kan være spesielt vondt når du trykker bak øret. Diagnosen stilles av lege ved funn av utstående øre, rødme og ømhet bak øret samtidig med en mellomørebetennelse. Legen stiller diagnosen ved å undersøke øregangen.


Noen ganger kan legen også analysere eventuell utflod fra øret. Du bør unngå å få vann i øret de første tre ukene etter en overstått betennelse i det ytre øret. Bruk dusjhette eller vanntette ørepropper når du dusjer.


Tilbakefall er hyppige ved slike betennelser.

Har funnet ut at området heter øremuslingen. Jeg merket det da jeg var gravid for tre år siden, at jeg fikk store smerter i høyre øret ved at jeg lå for lenge på det om gangen. Jeg våknet oftest av disse smertene, og måtte bytte side.


Da var ikke øret til å ta på. Sånn ellers gjør det vondt ved berøring når jeg svelger. Jeg har hatt det sånn i rundt dager nå. Jeg kjenner også litt ubehag i det høyre øret , som kjennes ut som det kommer fra halsen, men dette er veldig svakt, ikke så ofte og det plager meg ikke. I visse tilfeller kan det være umulig å si om hodepinen skyldes det du fikk vondt i hodet av tidligere, eller medisinene du tar for å bli kvitt hodepinen.


Les også: Jenter vil. For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin for å minske trykket i øret , eventuelt reseptfrie smertestillende som Paracet eller Ibux i en kort periode. Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt. Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner) med potensielt alvorlig forløp.


Symptomer, undersøkelser, forebygging, behandling, utbredelse og overlevelse for hode- og halskreft (larynxcancer, pharynxcancer, oralcancer). Så for at du skal slippe å irriterere deg, og i tillegg ikke skal få noen form for infeksjon i øret , kan det være greit å vite om noen triks for å få fjernet vannet før det oppstår bakterier. Jeg plages med det som føles som trykk i øret , samtidig føles det også ut som det er væske inni øret. Jeg var og tok øreskylling får ca måned siden, men det hjalp ikke noe særlig. Kvinner plages tre ganger så ofte som menn av alle de vanligste typene hodepine som migrene, spenningshodepine og cervikogen hodepine (hodepine på grunn av nakken).


Dott i øret - kjerringråd. Dersom du skulle oppleve å få en intens lyd i øret som senere forsvinner av seg selv, kan du få lyden til å opphøre med en gang ved å gjøre følgende: Snu hodet sakte helt til den ene siden, deretter til den andre siden og så til slutt til snu hodet sakte helt over til den første siden igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg