onsdag 14. april 2021

Woksaus kokosmelk

Dette trenger du for å lage wok med svinefilet og kokosmelk 4g svinefilet fedd hvitløk rød chili ss solsikkeolje ss curry paste gulrøtter vårløk paksoi eller hjertesalat boks (dl) kokosmelk ss fiskesaus. Den tar lengst tid. Skyll den godt i kaldt vann før du koker den etter. Det kan lønne seg å tenke salt, søtt og syrlig når du komponerer en slik woksaus.


Saltet får du fra soyasaus, sødme fra honning, sukker eller lønnesirup og syre fra sitrus. Har du dette som basis, kan du rocke opp sausen slik du selv ønsker. Chili, ingefær og sitrongress smaker godt i woksaus. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde.


Rør sammen ingrediensene til sausen, og smak til med flytende honning til du får ønsket sødme. Woksaus til kylling: Boks kokosmelk 1-ts red curry paste Noen skiver ingefær, som tas ut før man skal spise etter at sausen har småkokt en liten stund. Varm olje i en stekepanne, brun kyllingstrimlene og legg dem over på et fat. Skjær kyllingfilet i strimler.


Woksaus kokosmelk

Tilsett red currypaste og kokosmelk , rør hele tiden. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, paprika og sopp til slutt.


Ha kyllingen oppi grønnsakene. Hell over i en skål og tørk av pannen. Sausen er ferdig, nå skal grønnsakene wokes. Ha i de kuttede grønnsakene og hold dem i bevegelse hele tiden. De er ferdige når de er varme, men fortsatt sprø.


Woksaus kokosmelk

Kylling i kokosmelk , eller Khai Krati som det også heter, er en deilig, krydret Thailandsk kyllingrett. En deilig oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk som er perfekt til hverdagsmiddag eller til helgen. Nydelig varmende suppe med masse smak. Thaimat er det beste jeg får og Gaeng Phed gai er en stor favoritt.


Hvis jeg måtte velge en rett jeg skulle kokkelert med bind for øynene hadde det blitt denne. Lagd utrolig mange ganger både til hverdag og fest. Vend inn laksebitene og server fiskewoken med kokt ris. På jakt etter en oppskrift på sukkerfri woksaus ? Det er lettvint å kjøpe ferdig kryddersaus når du skal lage wok, men det er mye bedre å lage den selv. Da slipper du alt sukkeret som det ofte er i disse sausene, også smaker det hundre ganger bedre!


Jeg lager mye thaimat og min faste følgesvenn til wok, supper og gryter er denne woksausen med chili, hvitløk og ingefær. Steik kyllingen i mindre biter. Perfekt til kreming av ulike retter, og til å gjøre godt krydrede retter mildere. Blue Dragons kremede kokosmelk inneholder i overkant av fett.


Kremet kokosmelk har ekstra høyt fettinnhold og er mer konsentrert en annen kokosmelk. Deze Thaise kokos woksaus is gemaakt van kokosmelk , sojasaus en limoen. Kokosmelk geeft een fijn exotisch tintje aan gerechten.


Woksaus kokosmelk

Wij vinden de smaak van kokos persoonlijk erg lekker. Deze zelfgemaakte roerbaksaus is erg lekker bij kip en garnalen. Deze saus heeft daarnaast nog een heerlijke andere smaak, namelijk die van limoen. In combinatie met de licht zoetige smaak en romige textuur van. Wok med laks og fargerike grønnsaker, soya og ingefær er rask hverdagsmat for hele familien.


Middagen er ferdig på under minutter. Skal Woke i kveld og har tenkt å lage en egen woksaus med Kikoman som base. Vet det finnes mange ferdige woksauser, men de synes jeg ikke er spesiellt gode. Hva med kokosmelk og ulike typer krydder?


Er ikke så erfaren med sånt selv dessverre, men vet at mange lager sånt selv, og det finnes sikkert masse tips på nettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg