fredag 9. april 2021

Vondt i lysken når jeg går

Kronisk vondt i lysken. Når du har gått med vondt i lysken i hele tre måneder eller lengre – ja, da kalles det for kroniske lyskesmerter. Mange ville ikke klart å tyne seg såpass lenge og gå med smerter så lenge uten å ta tak i problemet, men det klarte altså du.


Videre gikk jeg til legen min som mente jeg burde avslutte behandlingen hos fysio, og at betennelse i lyskebåndet var av det sjeldne, og om det var det ville det gå over av seg selv. Jeg er en kvinne på år og har hatt smerter i hoften i ett år. Har vondt i hoften når jeg går og verker helt ned i leggen.

Mye verking om natten. Aldri smertefri, men smerten ned i leggen kommer og går , men er der alltid om natten. Går turer så mye jeg klarer og sykler.


Dersom du sliter med smerte i lysken , kan øvelsene under hjelpe deg med å forebygge smerter og skade i området. Statisk styrkeaktivering Ligg på rygg med strake bein, plasser en ball mellom anklene. Press beina mot hverandre for å aktivere musklene på innsiden av låret.


Hold sekunder, hvil sekunder – og gjør dette totalt ganger. Jeg begynte å trene først i fjor høst, og i starten fikk jeg litt vondt , men det var sjelden. Noen får akutte smerter under trening, mens andre får gradvis smerter over tid.

I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. LES OGSÅ: Akutte, kraftige magesmerter - hva kan årsaken være. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår. Jeg kan også få en krampeaktig følelse i lysken på høyrebenet.


Det gjør vondt bare å ta på huden på hoften: det går ikke an å ligge på høyresiden. Jeg fikk disse plagene i etterkant av at jeg har hatt problemer med smerter i nedre del av ryggen. I tidlige faser er plagene små.


Jeg har gått til kiropraktor og akupunktur for dette. Deretter blir du stivere og stivere og det skal stadig mindre bevegelse av leddet til for å få vondt. Ofte nevner pasientene at det kan gjøre litt vondt i starten, når de begynner å gå, men så kan det gå over når de blir varme. Går de veldig langt kan plagene komme tilbake igjen på slutten.


Når jeg går så blir det med en vaggende gange fordi det er vondt. Smerte kan sitte i lysken , eller også forflytte seg nedover i låret, forran eller på innsiden. Ned mot kneet, og over kneet.


Løpe klarer jeg ikke. Ligamentene er festet i lysken. Enkelte opplever intense og nesten krampelignende smerter i lysken (på én eller begge sider).


Smerten kan komme hvis du reiser deg brått opp, hvis du snur deg raskt i sengen , eller når du for eksempel er ute og går.

Etter dager ble det noe mildere smerter på dagen, men forverrer seg når jeg går og ligger. Jeg skal til ortoped i morgen for fingrene mine har hatt smerter i et år etter et fall på høyre skylder. Har fått behandling og har blitt mye bedre i fingrene, men ryggen og låret er grusomt. Sviende smerter når jeg tar på der jeg har vondt. En akutt muskelskade i lår eller legg oppstår når fibre i muskelen forstrekkes eller rives av.


Har du drevet idrett er det stor sjanse for at du har opplevd å få en strekk i en muskel. Heldigvis er de fleste skader beskjedne og går fort over av seg selv, men av og til ser vi større avrivninger som fører til blødninger i muskelen. Når det er på det verste ligger jeg og vrir meg på sofaen. Jeg vil påpeke at jeg ikke har fått bekreftet at det er cysten sin feil, men det er store tilfeldigheter ute og går hvis det er noe helt annet som gjør dritvondt, tilfeldigvis (som legevakta mente) akkurat der cysten sitter.


Jeg kommer ikke av tverre flekken, og må snu foten i en annen stilling for å kunne komme ut av bilen, eller opp i stående når jeg har bøyd meg. Til å begynne med var det kun denne låsningen, men nå har jeg i tillegg konstant vondt i lysken og nedover høyre ben. Har vært hos kiropraktor, som knakk opp korsryggen og gjorde noen grep. Hvis jeg beveger benet bakover går det greit, men fremover er vondt. Jeg får en litt haltende gange, og må gå sakte når dette skjer.


Pluss at jeg automatisk legger til meg en gange hvor jeg heller beveger kneet enn hoften. Hei, jeg er en gutt på år som har hatt vondt i lysken i overkant av måneder nå og det ser fortsatt ikke ut til å bli noe bedre. Jeg driver på med løping, fotball og ski på vinteren.


Jeg trener rundt ganger i uka (inkludert gym) der kanskje økter er løping eller annen aktivitet på hardt underlag. Jeg får vondt i lysken når jeg spiller fotball, også går det over etter 3-dager. Når kirurgi er aktuelt, finner våre spesialister den best egnede operasjonsmetoden. Det stopper meg fra å være aktiv. Har du gjennomgått en operasjon vil riktig rehabilitering, sammen med et godt utført inngrep, være avgjørende for resultatet.


Nimi har lang erfaring og dokumenterte resultater på vårt rehabiliteringstilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg