fredag 2. april 2021

Wok med svin

Wok med svin

Rask og enkel wok hele familien vil digge! Magert svinekjøtt i strimler wokket med en gammel klassiker - kinakålen, gulrot og grønn paprika. Velg woksausen du liker best, vi har valgt en med hoisin. Unde3r ingredienser, står både wokblanding, brokkoli, gulerøttet, og vannkastanjer. I oppskriften virker det som det er enten wokblandingen, eller, brokkoli, gulerøtter og vannkastanjer.


Wok med svin

WOK MED SVIN , PAPRIKA, SQUASH OG INGEFÆRSAUS Laks med wok og søt soyasaus på 1-2-3! Hei, det er ikke lett å få den ekte wok -smaken uten svært sterk varme. Woken skal helst være rødglødende, og det krever et gassbluss med over kW for å få til det (opptil 59kW for å tilsvare en ekte kull- eller vedfyrt wok i sørøst-Asia). Det ligner ikke grisen å ha så dårlig ti men denne woken er veldig lett å lage og enda lettere å like. Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok , men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen.


Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid! En wok er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Mørt kjøtt fra storfe, svin eller lam er fint å bruke i wok. Woksausen er også svært lettvint og består bare av red curry paste (rød karripasta) og kokosmelk.


Vanskeligere behøver det ikke å være. På travle hverdager er det lett å velge raske, men kanskje ikke så sunne middagsløsninger. Gulrøtter, epler, vårløk og fennikel sammen med svinekjøtt og woksaus er et eksempel på god og billig middag fra hjemmekokken Arve Serigstad. Varm en wok eller panne med høye kanter på plate til den blir glovarm.


Hell i nøytral olje og stek ingrediensene i mindre porsjoner. Stek i denne rekkefølgen: Kjøttet i flere omganger, alle grønnsakbitene unntatt vårløken samtidig. Legg i vårløk mot slutten. Dryss på salt og pepper.


Wok med svin

La alt steke mens du vender rundt, - minutter. Bland soyasaus, sweet chillisaus og hakket hvitløk og bland det med grønnsakene. Skjær svinefileten i skiver og server den med grønnsakswoken og kokt ris. Smak til med limesaft.


Chop Suey wok med strimlet svin Denne middagen tar deg under min å lage. Enkelte cookies trenger vi for at nettsidene skal fungere ordentlig. Tidsforbruk under min. Du trenger ikke wok for å wokke! Bruk like gjerne en jernpanne, det går veldig bra.


Her er en wokvariant med marinert kjøtt og nudler. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Grønnsaker, cashewnøtter, eggnudler, soyasaus og østersaus. Velg mellom kylling, svin , biff, scampi og vegetar. Vi har milde og sterke retter med kjøtt, fisk eller annen sjømat.


Prøv en wok i dag, du vil garantert bli fornøyd! I denne oppskriften har vi brukt magert svinekjøtt, men du kan også bruke kylling eller biffkjøtt, woket med brokkoli, grønnkål, aspargesbønner og nudler. Strø over ristede sesamfrø før servering. Slik gjør du Kok nudlene etter.


Wok med nudler og svin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg