torsdag 15. april 2021

Vondt i underlivet

Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet.


Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravi og etter fødselen.

De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen.


Underlivssmerter kan være akutte eller kroniske, eller de kan variere i takt med menstruasjon (sykliske smerter). Dette er de vanligste årsakene. Takk for at du skriver til Ung.


Jeg tenker at du bør ta kontakt med helsestasjonen for ungdom, eller fastlegen din for å få sjekket hva det skyldes at du har smerter i underlivet , og vondt når du tisser.

For noen kvinner kan sex være vondt eller nærmest umulig, og noe så enkelt som å sette inn en tampong eller føre inn en finger i underlivet kan bli en liten kamp i seg selv. Vaginisme kan være svaret. I følge NHI rammes prosent av befolkningen av denne tilstanden. Kvinner i 20-årene er de som blir rammet oftest. Sammenvoksninger kan man få etter operasjoner i underlivet eller etter betennelser.


De tarmsykdommene som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter. Andre, mer kroniske betennelser i tynntarmen eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet. Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. Det liksom stikker og iler litt nedover, og er ubehagelig.


Særlig ettersom jeg er litt hypokonder og alltid tror det er kreft som har rammet meg, uansett hvor jeg har vondt. Nå er jeg rett og slett litt panisk, og f. Hei, Det er ikke uvanlig at underlivssmerter stråler bak til korsryggen, for nervebanene fra underlivet har forbindelse dit. Når smertene mest lokaliseres til venstre side, er det rimelig å tenke på eggsokkforandring, vanligst cystedannelse.


Mange kvinner opplever at underlivet lukter vondt i perioder Foto: iStock Det er viktig å erkjenne at underlivet nok lukter litt, sier Svein Magne Skulstad.

Med sin lange erfaring som gynekolog hos Volvat, har han sett seg lei av det evigvarende hysteriet rundt hvordan å få underlivet til å lukte godt. Det svir i underlivet og gjør litt vondt i dag, hva kan det være? Når jeg blir kåt med partner, får jeg vondt i underlivet. Dagen etter og kanskje to dager etter at eg har hatt sex er det utrolig vondt i underlivet. Jeg har nettopp hatt klamydia, og fått endagskur.


Det er mye fokus på å yte og ikke nyte, men hvis det gjør vondt blir sex noe negativt. Lenke til alle setene finner du nederst i teksten. Vi kan ikke skrive denne testen uten at det blir noen litt kleine ordstillinger.


Den gode nyheten er at dersom du har en merkbar økning av utflo og den lukter vondt , kan dette ofte behandles hjemme! Lactal Balance gjenoppretter den naturlige pH-balansen i underlivet. Det er stor variasjon i symptombildet, og symptomene i seg selv kan ikke gi sikre holdepunkter for overgrep. Det vanligste er at seksuelle overgrep mot barn ikke etterlater fysiske spor eller forandringer.


Fysiske symptomer kan være klage over sårhet og vondt i underlivet , blødninger, utflod eller gjentatte urinveisinfeksjoner. Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg