torsdag 8. april 2021

Vondt i øret voksen

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Tilstanden rammer både barn og voksne. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.


Dersom øret begynner å renne og smertene gir seg, har trommehinnen sprukket. Da bør man søke lege dersom øret renner mer enn en uke. For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin for å minske trykket i øret , eventuelt reseptfrie smertestillende som Paracet eller Ibux i en kort periode. Smerter i øret kan stamme fra øregangen eller mellomøret. I øregangen kan det samle seg ørevoks, som til sist danner en hel propp.


Dette hemmer hørselen, og det gjør kanskje også vondt. Du kan bløte opp en slik propp med litt glyserin, eller du kan kjøpe dråper på apoteket som er spesielt egnet til formålet. Infeksjonen kom som følge av influensa eller likende som startet en uke tidligere, med mye slimhoste, pipelyder og vondt i luftveiene samt noe feber. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Vondt i øret voksen

Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Etter hvert betydelig ømhet over beinkulen bak øret , hudenher blir rød og varm, og det kan utvikles synlig hevelse. Diagnosen mistenkes på grunnlag av sykehistorien og lokale funn som rødfarging av huden bak øret , hevelse og lokal ømhet. På grunn av hevelsen i området vil øret kunne bli stående mer ut enn normalt.


Hvem av oss kan ikke huske første gang (eller siste for den saks skyld) vi fikk ørebetennelse? Har du en kronisk infeksjon i det ytre øret , kan du få problemer med hørselen, men det er uvanlig at man får langvarig nedsatt hørsel ved en infeksjon i øregangen. Noen mennesker får gjentatte infeksjoner.


Hvis du svømmer hyppig og har hatt en infeksjon i øregangen tidligere, øker sjansen for at du får en infeksjon igjen. Femåringen min hadde fryktelig vondt i det ene øret. Så varmet jeg en klut og la den på øreregionen. Da jeg dryppet matolje inni øret , sov han. Idar skrev: Jeg vokste opp med øreverk, har det av og til enda.


Fyll ei varmeflaske med varmt vann, legg det vonde øret på varmeflasken til trommehinnen sprekker og verken renner ut. Les også: Se opp for de norske feriemonstrene. Så for at du skal slippe å irriterere deg, og i tillegg ikke skal få noen form for infeksjon i øret , kan det være greit å vite om noen triks for å få fjernet vannet før det oppstår bakterier. Legen stiller diagnosen ved å undersøke øregangen. Noen ganger kan legen også analysere eventuell utflod fra øret.


Du bør unngå å få vann i øret de første tre ukene etter en overstått betennelse i det ytre øret. Bruk dusjhette eller vanntette ørepropper når du dusjer. Tilbakefall er hyppige ved slike betennelser.


Slike kjevesmerter kan også referere smerter til eller i nærheten av øret , ansiktet, kinn og tenner. Kontakt oss i sosiale medier ved spørsmål eller innspill. Scroll nedenfor for å se to treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg med kjevesmerter. Dette fører til at det kan gjøre vondt å bevege kjeven og å spise. I sine mildeste former er ytre ørebetennelse så vanlig at de fleste vil oppleve det på et eller annet punkt i livet.


Mange vil, av grunner som omtales under, få ekstern otitt mange ganger i løpet av livet. Etter hvert kan du bli veldig øm over beinkulen, og du kan få en synlig hevelse bak øret. Det kan være spesielt vondt når du trykker bak øret.


Diagnosen stilles av lege ved funn av utstående øre, rødme og ømhet bak øret samtidig med en mellomørebetennelse. Jeg rakk ikke å ligge lenge før øreverken ble så vond at jeg ikke greide å holde det inni meg. Det gjorde så intenst vondt i øret , og det spredte seg nedover halsen. Jeg fikk også følelsen av å nettopp ha fjernet visdomstennene én gang til.


I desperasjon søkte jeg på nettet etter bruk av eddik i øret. Reverk - Symptomer, rsaker, behandlinger - Hjemmeside En flelse av fylde i ret, samt en brennende flelse, kan flge en reverk. Men det kan fles veldig lenge fr en liten en med vondt i ret.


Om rebetennelse - NRK Livsstil - Tips, rd og innsikt 19. Vondt i øret voksen. Anonymforum - Forum - resmerter hos voksne. Pirking inne i øret kan også irritere øregangen eller trommehinna og dermed øke ørevoksproduksjonen.


Ikke steng proppen inne i øret hvis du kan unngå det! For eksempel kan hyppig bruk av høreapparat, ørepropper og øretelefoner fungere som en fysisk barriere som gjør at voksen ikke kommer naturlig ut av øret. Skylle med saltvann (nesebor til nesebor) er en god forebyggende greie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg