mandag 11. mai 2020

Tenner og helse

Tenner og helse

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Tennene er en del av kroppen, og tennenes tilstand har avgjørende betydning for menneskers totale helse.


Tenner og helse

De senere årene er det publisert en rekke studier som bekrefter dette. I Norge har vi idag et godt fungerende tannhelsetilbud til barn og unge. Ved siden av ulike smerte tilstander, finner vi en rekke sykdomstilstander som påvirkes direkte av tannhelsen. Blant annet gjelder dette slag og hjerteinfarkt, to av de hyppigste dødsårsakene i Norge. Gutt (7) klaget over smerter.


Størrelsen på tennene skal ha variert fra én til femten millimeter, og alle skal ha sett ut som en tann med krone og en rotlignende struktur. Det formidler informasjon og setter problemer under debatt gjennom artikler, reportasjer og intervjuer når det gjelder tannbehandling og helse , nasjonalt og internasjonalt. Hull i tennene er et folkelig uttrykk for tannsykdommen karies. Bakterier på tannoverflaten omdanner sukker fra mat og drikke til syre som løser opp tannvev og bryter ned tennene.


Dette kan du gjøre hvis du får hull eller skader i en tann , og slik pusser du barnas tenner. Les også om dine klagemuligheter etter tannbehandlingen. Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten. Tall finnes på lands- og fylkesnivå. Av iog til kan den nye tannen skimtes under tannkjøttet.


Sikling tiltar gjerne når det er en tann på vei. Men babyer sikler ofte mye uansett, så det er ikke noe sikkert tegn. Ofte tiltar framveksten av tenner om kvelden og natten. Dette skaper uro og irritasjon og kan gå utover nattesøvnen. Kropp, helse og sex Kropp og helse Det er få som har kritthvite tenner fra naturens side.


Les tannlegens informasjon om tannbleking og gode råd mot misfarging. Les mer om pågående prosjekter og evalueringer innen tannhelse som avdeling for kommunale helse - og omsorgstjenester i Helsedirektoratet har ansvar for. Tannpleie og helse. Her finner du wake-up light fra Philips og et stort utvalg av elektriske tannbørster med tilbehør fra kjente merkevarer som Oral-B og Philips.


Svensk tannlege trakk alle tennene til en pasient. Vi er en pasientorganisasjon FTH for Oslo og Akershus representerer alle som ønsker råd om giftfri tannbehandling! Forbundet tenner og helse Oslo og Akershus, Skjetten. Hvis man skjærer tenner i søvne eller våken tilstan kan tannlegen tilpasse en bittskinne som kan hjelpe med å bryte vanen, legger Steinum til. Bleking av tenner - For at bleking skal kunne gjennomføres effektivt og trygt, er det viktig at man får undersøkt både tenner og tannkjøtt hos tannlege før behandling iverksettes.


Tenner og helse

Og fluor spiller nesten ikke andre roller for menneskers helse enn å beskytte tennene våre. Mange av oss kan nok huske fluorskyllingene hos skoletannlegen. Det er der fluor har sin eneste nevneverdige effekt – på tennene , forteller Danmarks ledende mineral- og vitaminforsker, professor Susanne Gjedsted Bügel fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Når kjernen (pulpa) av tannen er rein, fyller og forsegler tannlegen tannen. Etterpå kan du sette på en kunstig topp (krone) til det som er igjen av den gamle tannen.


Dersom visdomstennene er brutt frem og fungerer fint er det ingen grunn til å fjerne dem. Dersom det oppstår infeksjon, karies, betennelse eller andre forhold kan det være grunn til å fjerne visdomstennene. Visdomstenner kan og være skyld i at tennene står skjevt fremme i undermunnen på grunn av presset bakfra. Alder ble inndelt i tre klasser – 4 – og år og eldre.


Alder, kjønn, tannstatus og utdanning ble i regresjonsanalysen omdannet til dummyvariabler med kategoriene – år, kvinne, ingen tenner og universitetsutdannet som utelatt kategori (det vil si den kategori som de andre kategoriene på variabelen ble testet mot). Studiens bakgrunn: Dårlig oral helse hos eldre kan få store konsekvenser for deres livskvalitet og helse. I dag har eldre en tannstatus preget av kroner, broer og implantater og dette vil stille store krav til godt munnstell hos de grupper eldre som på grunn av svekket helse ikke selv kan ivareta tann og munnhygiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg