mandag 4. mai 2020

Klamydia med kondom

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Takk for brevet ditt som tangerer viktige ting som hvordan klamydia kan overføres og hvor godt kondom beskytter. Desverre er det slik at bakterier, som f. Klamydia kan enkelt behandles med en kortvarig antibiotikakur.


Behandlingen er gratis. Du blir ikke immun mot infeksjonen, så selv om du har hatt klamydia før, kan du få det på nytt.

Du bør derfor teste deg for klamydia hver gang du har sex uten bruk av kondom , med en ny partner. Klamydia er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge. Ubehandlet klamydia kan føre til sterilitet, spesielt hos kvinner.


Klamydia forebygges med bruk av kondom og behandles med antibiotika. Vi vil anbefale alle som har hatt sex med ny partner uten kondom om å teste seg for klamydia , gonore og mykoplasma, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norden. Du bør teste deg dager eller mer etter mulig smitte for å få et mest mulig sikkert prøvesvar. Klamydia smitter ved at du har sex med en person som har klamydia. Derfor er det viktig at du unngår å bli smittet, og unngår å smitte andre.


Bruk kondom når du er sammen med en person som kan være smittet. Pasienter med symptomer, tegn og anamnese forenlig med klamydia , allerede før prøvesvaret foreligger. Se syndrombehandling nedenfor. Nåværende partner(e) til pasienter med positiv prøve, møter for prøvetaking, men gis behandling før prøvesvaret er klart.


Både testen og behandlingen er gratis. Går fint å ha sex med kondom , smitten sitter vel i livmoren og smittes kun gjennom samleie. Men har hørt at man kan smittes gjennom oralsex, dvs den som gir kan få klamydiainfeksjon i halsen, så kanskje holde seg unna det?


Infeksjonen er lett å behandle, men ubehandlet klamydia kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer. Riktig bruk av kondom er den beste måten å beskytte seg på.

Med klamydia menes oftest infeksjon med bakterien Clamydia trachomatis i kjønnsorganene. Infeksjonen kan være i urinrør, livmor og eggledere hos kvinner og i urinrør og bitestikkel hos menn. Det finnes også andre typer klamydiabakterier. Bakterielle kjønnssykdommer, som klamydia , smitter gjennom slimhinnene, og dermed gjennom kontakt med kjønnsorganene.


Hvis man bruker kondom unngår man smitte, forklarer Johansen. Han forteller at klamydia er den hyppigste kjønnssykdommen i Norge. Faste partnere skal også behandles uansett prøvesvar. Etter at du starter med tabletter mot klamydia , regnes du fortsatt som smittsom de første dagene.


Nordmenn er dårlige på å bruke kondom. Kondom beskytter begge parter mot klamydia , men hvis du har ubeskyttet samleie og smittes, kan du behandles med antibiotika i syv dager. Det er sjeldent at menn blir sterile av klamydia. Husk kondom og forhør deg eventuelt om sykdommer. Det jentene gjør når de har en fast partner, er å slutte med kondom for å begynne med hormonbasert prevensjon.


Men det beskytter ikke mot kjønnssykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg