onsdag 6. mai 2020

Statens ernæringsråd

Ofte kan små grep i hverdagen ha stor betydning for helsen. Spiser du sunt og er fysisk aktiv i hverdagen, reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme. Statens ernæringsråd.


Rådet stod sentralt i etterkrigstidens aktive matpolitikk, som hadde røtter i en blanding av vitenskap, folkeopplysning, sosialpolitikk og ønsket om en aktiv forebyggende helsepolitikk. Myndighetenes veiledning om amming inneholder detaljert og nyttig informasjon. Etter hvert som barna blir større, baller det seg til med dårlige råd.

Barn ”bør” få fire hovedmåltider hver dag, hvorav tre ”bør” bestå av brød eller kornblandinger, og gjerne et par mellommåltider i tillegg. Tekst Dag Viljen Poleszynski Foto Shutterstock Fettandelen i brystmelk. NKAs kjerneaktivitet er kunnskapsformidling, oppfølging av Mor-barn vennlig initiativ i primær- og spesialisthelsetjenesten, utredning av kliniske problemstillinger, forskning, samt bidrag til faglige retningslinjer.


Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA) skal bygge opp og spre kunnskap om morsmelk og amming. Han laget en rekke fjernsynsproduksjoner om mat og ernæring sammen med Ingrid Espelid Hovig. Helsedirektoratet har kompetanse på hvordan ting skal ihvertsettes og hvordan man skal jobbe for å bevege befolkningen i en mer helsefremmende retning.


Ernæringsrådets hovedoppgave, slik jeg ser det, er å gi faglige råd om hvor den retningen er. Med virkning fra 1.

Stortinget to særskilte satser som utelukkende skulle benyttes til dekning av ekstra kostholdsutgifter ved diabetes. Sammendrag Næringsstoffet jod er avgjørende for normal produksjon av skjoldbrusk-kjertelhormonene tyroksin (T 4) og trijodtyronin (T 3) gjennom hele livet. STATENS KOSTRÅD: Følger vi disse rådene, får vi dekket behovet vårt for alle de vitaminene, mineralene, sunne fettsyrene, livsviktige aminosyrene og de kostfibrene vi trenger for å opprettholde god helse. INGEN UNNSKYLDNING.


Jeg håper bjellene ringer når opplysning om hvilken mat man kan og bør produsere i Norge, kommer fra kjøttbransjens PR-organ. Det er ikke slik at norsk matproduksjon må ta utgangspunkt i dagens rammebetingelser og produksjonsmetoder. Noen spørsmål om ernæringsstatus fra denne undersøkelsen ble tilpasset undersøkelsen.


Barnematdirektivet må stanses. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver.


I denne rapporten anbefales det at kvinner som planlegger graviditet eller som kan regne med å bli gravide bør ha et folatinntak på minst 4mikrogram daglig. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Evang var en pioner innen helseopplysning.


Innlegg om statens ernæringsråd skrevet av Melivetpaaslep. Alt er klart og vi setter oss i bilen og kjører av sted. Endelig skal vi på tur sammen og oppdage hvilken årstid det er!

Denne siden viser opplysninger om Lars Aukrust fra Utvalgsarkivet i Forvaltningsdatabasen. Det er jo litt pussig, for brokkoli kjennest ikkje så saftig som ei appelsin, som berre innheld litt meir vatn pr. Det skal ikke mye til for å få sunn mat og drikke inn i hverdagen. Små grep for å spise sunt kan gi en stor forskjell.


Få flere tips og råd her. Dagsrevyen meldte forleden at 300. Det virker lite troverdig at en sterkt overvektig avdelingsdirektør i Helsedirektoratet advarer mot mulige helsekonse-kvenser, inkludert faren for økt hjertesykdom.


For over år siden studerte Stanley Milgram sosial konformitet i flere land. Frykten for å skille seg fra flertallets oppfatninger er om mulig enda sterkere innenfor det ernæringsfaglige miljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg