torsdag 21. mai 2020

Surmelkskake sjokolade

Surmelkskake sjokolade

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Du kan dekke den med smørkrem, sjokoladekrem, eller spise den som den er.


Oppskriften er til stor langpanne. Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Denne blir alltid velykket myk og god. Ja, kaken er servert til flere små barn, blant annet sønnen min på og tre barnebarn i alderen 2-år. Men, det er jo ikke sånn at alle barn nødvendigvis liker det som er lagt under tagen barn, smaken er jo forskjellig for både voksne og barn. En saftig langpannekake med smak av krydder og sjokolade.


Jeg fikk denne oppskriften i studietiden av en kompis som studerte jus. Ikke rart at rettsvesenet går treigt, dersom de sitter og spiser denne lekre kaken, tenkte jeg. For å gi kaken en ekstra piff, lager jeg en sjokoladeglasur som jeg heller over kaken så snart den er ute av stekeovnen. Så er det bare å vente på at kaken skal bli kald nok til å smake.


La dette nå koke opp. Ta kjelen til side, og rør inn sjokolade og smør. Dersom kremen er litt tynn til å ha på kaken, setter du kremen til kjøling en liten stund i kjøleskapet. Jeg tror nok at du vil bli veldig fornøyd med denne oppskriften som er bloggens mest populære.


Sjokoladeglasuren topper det hele, den er virkelig helt nydelig og litt kremete i konsistensen. Nellik sps natron 1gr. Surmelk dl sukker ts. Smør (smeltes) 9-dl. Hvetemel stekes i 2grader.


En langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange, enten det er skoleavslutning, dugnad eller foreldremøte. Smelt sjokolade og smør på lav varme. Rør inn melis, så kaffe, vaniljesukker og egg. Ha over i en bolle.


Tilsett evt litt mer melis om glasuren er for tynn. Bre glasuren over den avkjølte kaken. Smak deg frem med kaffe. I går var jeg så heldig å få være med i God morgen Norge igjen.


Jeg storkoser meg på kjøkkenet sammen med Wenche :) Vi pratet mye om den nye boken min Gøy med glutenfritt, og så bakte vi krydderkake. Enkel å lage av ingredienser som man som regel hadde i hus. Ingen visping eller møysommelig røring, kun sammenblanding av alle ingrediensene.


Surmelkskake sjokolade

Og gjorde man seg fli hadde man endatil litt glasur på toppen. Visp melken og tilsett den sammen med sirup og knuste krydder. Arbeides fort sammen og helles i en smurt og strødd form. Bland alle ingrediensene til en jevn røre. Has i en stor langpanne, gjerne bakepaprikled.


Stekes ved 1grader i ca. Passer fint både som rund kake og som langpannekake. Kaka er litt seig på konsistensen, og veldig saftig og holdbar. Her er kaka laget i hjerteform fra Wilton.


Surmelkskake sjokolade

Trekk kjelen til side, og rør i sjokolade og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg