mandag 18. mai 2020

Senebetennelse behandling

Senebetennelse er ikke en vanlig betennelse, men en betennelsesreaksjon i en sene. Etter hvert vil du også kjenne smerten når du hviler, og om natten. LES OGSÅ: Forstuet ankel. Hvile det belastede området.


Akutt senebetennelse. Typiske symptomer, hvor smertene sitter og hvordan de oppsto, er som regel nok til å stille diagnosen.

Legen vil dessuten foreta en grundig undersøkelse av håndleddet ditt og kan gjøre funn som bekrefter diagnosen. Andre prøver eller undersøkelser har liten verdi. Den definitivt mest effektive behandling av en senebetennelse er tid og ro. Med ro så menes det selvfølgelig ikke sengeleie :), men at man avstår fra den aktivitet som har ført til senebetennelsen. For det er som regel en eller annen bevegelse man har holdt på med for lenge eller for intenst, som har ført til en senebetennelse.


Hva er en senebetennelse ? Les videre for å lære mer om årsaken bak smertene og hva slags behandling som har effekt! Behandling av senebetennelse og seneskader.

Ved en tilfeldighet er det noen behandlingsformer som overlapper når det kommer til behandling av tendinitt og tendinose. Dypfriksjonmassasje eller instrumentassistert massasje (f.eks. Graston) er faktisk gunstig for begge tilstandene, men på to forskjellige måter.


Begrepet senebetennelse har gått ut på dato. Tilstanden skyldes ikke betennelse, og pasientene skal ikke ha betennelsesdempende midler, sier overlege Agnar Tegnander ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Ved langvarig senebetennelse (over et par uker) kan legen din vurdere annen behandling.


I noen tilfeller vil legen sette en kortisonsprøyte inn i leddet. Omtrent halvparten blir bra etter en injeksjon med kortison, mens andre trenger flere injeksjoner. I sjeldne tilfeller av kronisk senebetennelse kan legen finne det nødvendig med operasjon. Det er derfor viktig å avslutte alle smerteprovoserende aktiviteter umiddelbart når man merker at symptomer på senebetennelse oppstår. Lær å behandle senebetennelse ! Problemer med å bevege leddene er et annet symptom.


Den beste måten å behandle senebetennelse på er å hvile eller ikke bevege området der betennelsen sitter. Som behandling mot senebetennelse er der noen enkle grep man kan ta. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Viktigste behandling er avlastning og siden opptrening. I verste fall kan nemlig en senebetennelse vare i mange måneder, og det kan gå ut over evnen til å utføre jobben slik at man sykemeldes.


Forebygging og behandling.

Får du senebetennelse , så samarbeid gjerne med legen din og finn en god fysioterapeut og et behandlingsopplegg. Ved siden av trykkbølgebehandlingen gjør vi vanligvis manuell behandling av området, og bruker kinesiotape rundt smerteområdet som sitter på mellom behandlingene. I denne artikkelen kan du lese mer om trykkbølgebehandling. Tidligere har man tenkt at årsaken til senesmerter stammet fra betennelsestilstander i senen ( senebetennelse ), noe som vi i dag har gått litt bort ifra. Man har sett at det er betennelseprosseser i ulik grad rundt en vond sene, men at behandling av denne betennelse er ikke så viktig for en vellykket rehabilitering.


Konklusjon: En senebetennelse er ikke alltid en senebetennelse – faktisk så er det mye vanligere at skaden er en tendinose. Vi håper du har forstått viktigheten rundt riktig diagnostisering og hvilke følgeplager det kan få for pasienten dersom diagnoseavgjørelsen ikke blir tatt på riktig grunnlag. Jeg er i utgangspunktet litt redd for behandling , for jeg opplevde for mange år siden en fysioterapeut som trykket på alle vonde punkter i høyre underarm, noe som førte til at hele underarmen hovnet kraftig opp.


Jeg brukte en sommer med mye hvile for å lege den igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg