fredag 29. mai 2020

Selvhjelp angst

Få fjernet angst på min. Sosial angst - selvhjelpskurs. Kognitiv terapi er effektiv behandling ved sosial angst. I dette kurset anbefales det å bruke arbeidsarket som hører til. Det bidrar til at helsetjenestene kan hjelpe flere, tidligere.


Verktøyene våre inneholder engasjerende faginnhol øvelser og oppgaver.

Alt du trenger for å komme i gang er internett og litt egeninnsats! Hva er selvorganisert selvhjelp ? Hvorfor bruke selvorganisert selvhjelp ? Gå i selvhjelpsgruppe? Angstringen Norge er en stiftelse som har som mål å spre erfaringsbasert kunnskap om angst og selvorganisert selvhjelp i et helsefremmende perspektiv. Fokus er på sunnhet og helse fremfor sykdom og diagnose. Stiftelsens idealistiske arbeid drives av mennesker som bruker sin egen opplevelse og erfaring med angst.


I denne artikkelen skal vi se litt på angstens mekanismer, og ikke minst hvordan man kan jobbe med seg selv for å dempe egen angst.

Det er mange måter å forstå angst på, og det finnes en rekke ulike teorier og antakelser om den beste kuren. Før jeg begynte i gruppe var jeg lammet av angst. Jeg kunne nesten ikke gå ut døren. Jeg hadde så mange fobier, og jeg tenkte hele tiden at om jeg bare ble kvitt alle disse fobiene, ville jeg bli frisk, sier hun.


Steen Jørgensen forteller at da hun kvittet seg med alle fobiene, var det bare hun selv og angsten igjen. Mestringsbok angst. Angst - arbeidsbok til veiledet selvhjelp.


Her finner du hele arbeidsboken, delt opp i hver enkelt modul. Arbeidsboken vi har laget er ment å bli brukt i kombinasjon med veiledet selvhjelp. Det betyr at man jobber seg gjennom boken og får veiledning av RPH-terapeut underveis. Dette nettkurset hjelper dersom man får angst i sosiale situasjoner (sosial angst ), er redd for angstanfall (panikkangst), er livredd for noe spesielt (f.eks. fobi) eller dersom man har angst i mange ulike situasjoner uten noen spesiell grunn (generell angst ). Angsten din er ikke umulig å gjøre noe med. Du kan forandre livet ditt og oppnå en bedre hverdag.


Vi sier ikke dette for å være lettvinte, tvert imot - å gjøre noe med egen angst er ikke enkelt, men derimot både vondt og vanskelig. Norges mest besøkte nettsider om psykisk helse. Målsetningen med nettsiden er å gjøre det enklere å lete etter psykisk hjelp, og å spre nyttig informasjon om psykiske vansker og tilgrensende områder. Enten gjennomføringen er veiledet eller ikke, har selvhjelp basert på kognitiv terapi vist seg å være en effektiv og hjelpsom metode for å bekjempe psykiske lidelser som angst og depresjon.


Dersom vi hemmes av negative mønster, er det viktig at vi forsøker å identifisere dette.

Selvhjelp er ikke et nytt fenomen. Kjenn din fiende er et godt råd i krigføring, men det er også et godt råd til mennesker som på en eller annen måte sliter med manglende livslyst, depresjon, angst eller ensomhet. Hvis man har sosial angst , kan man gå i et familieselskap, men ikke på date. Sign in to like videos, comment, and subscribe.


Noen ganger trenger man kyndig veiledning i form av psykologhjelp, men i mange tilfeller vil det kunne være tilstrekkelig å få informasjon om hva man kan gjøre selv - man er da inne på såkalt veiledet selvhjelp. Vi ønsker å legge inn flere ressurser til veiledet selvhjelp her. Send oss dine forslag her.


Har du forslag til øvelser, skjemaer eller lignende som vi burde legge til? Kanskje du har sett en feil eller har et forslag til forbedring?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg