torsdag 20. august 2020

Vondt i nedre del av magen gravid

Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket. For eksempel kan du være oppmerksom om smertene sitter i øvre eller nedre av magen , tipser Kvenshagen. Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro. Plages du av smerter i underlivet?


Underlivssmerter kan komme fra nedre del av magen eller kjønnsorganene hos kvinner.

Les mer om de vanligste årsakene og når du bør oppsøke lege! Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen. Er det p den ene siden eller p begge sider?


Jeg har veldig sterke magesmerter i nedre del av magen. Idag tidlig fikk jeg en plutselig smerte i nedre del av magen , hyre side. Hei Jeg er uker inn i graviditeten og dette er min første gang.


Kommer en akutt smerte, samtidig som jeg føler at jeg må kaste opp.

Kan gi krampeliknende smerter i nedre del av magen , ofte med utstråling til rygg og lår. Begynner like før, eller samtidig me menstruasjonsblødningen. Eggløsning kan noen ganger gi magesmerter. Cyste på eggstokken. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv.


Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Jeg får innimellom, særlig når jeg går en del , vondt i nedre del av magen - altså godt nedenfor navlen. Har ikke blødd noe fra skjeden.


Skal til legen om dager. Jeg får med jevne mellomrom veldig og intenst vondt i nedre del av magen ned mot kjønnshårene. Hva kan dette være? Jeg bruker p-piller og er nøye med å huske alle så det er ikke eggløsning. Det er veldig vondt rett over der de begynner.


Mange får nemlig vondt i nedre del av magen.

Fra livmoren går det to lange kanaler på hver side ut i magen rett ved eggstokkene. Vondt i mellomgulvet gravid. Magen blir tyngre og det skapes et press ned mot bekkenbunnen. Disse endringene vil medføre en påvirkning av ryggens normale kurvatur. Under graviditet er det vanlig med en større svai i nedre del av rygg, økt krumning i brystryggen og en knekksvai i nakken.


Dette, sammen med redusert stabilitet, kan føre til mer rygg- eller bekkensmerter. Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen.


Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg