tirsdag 11. august 2020

Størrelse foster uke 23

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken , samt oversikt over de andre artiklene i serien Gravid - uke for uke.


På størrelse med en grapefukt.

Nå kan du kjenne livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen. Gravid uke 9: Fosteret måler -millimeter, omtrent som en vindrue. I uke er fosteret på størrelse med en pasjonsfrukt. Veksthastigheten hos ett foster.


Begrensningen av veksten er nødvendig for at barnet skal kunne passere gjennom fødselskanalen, vekstløpet anpasses på den måten automatisk til den genetiske størrelse protokollen. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.

Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt, og hjernebølgenes mønster ligner nyfødtes.


Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Nå kan babyen din både suge på tommelen og holde seg selv i hånden. Armene har vokst slik at hendene kan møtes på tvers over brystkassen. I løpet av de neste tre ukene vil fosteret fordoble sin lengde, og kjønnet vil bli synlig. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt.


Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere. Nedre grense for når et nyfødt barn er levedyktig, angis å være ca uker eller 5g vekt. Muligheten for overlevelse blir bedre jo lengre svangerskapet varer.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Den lille krabaten er omtrent på størrelse med en avokado. Babyen eller bare rumling?

Det er imidlertid så tidlig at du ikke kan regne med å kjenne liv hver dag. Fosteret ligner nå et barn, om enn huden fortsatt er delvis gjennomsiktig så knokler og indre organer er synlige. Lungene fylles med luftrom og begynner å fungere. De fleste organsystemene er dannet ved slutten av sjette uke ( uke 6) etter befruktning. Fram mot slutten av åttende uke ( uke 8) skjer det kun små forandringer med organene.


Fra niende uke ( uke eller svangerskapsuke 10) skjer det ikke flere vesentlige forandringer, og barnet kalles nå et foster. Barnets anlegg for tenner er dannet. Man mener nå at fosteret kan skjelne mellom ulike smaksstoffer.


En måte å holde ut med den bølgen av graviditetssymptomer som spres seg i kroppen din nå kan være å prøve å fokusere på hvor mye som skjer med barnet ditt i uke 15.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg