onsdag 26. august 2020

Symptomer på glutenallergi

Symptomer på cøliaki eller glutenallergi Symptomene er urolig mage med luftplager og oppblåsthet, samt jernmangel og tretthet. Flere kan også ha en lang rekke andre symptomer som leddplager, håravfall, diaré eller forstoppelse, og hos barn dårlig lengdevekst, sier overlege ved Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin, Knut E. Vektnedgang: Kanskje ingen ulempe, tenker noen. Likevel bør det tas på alvor. På lang sikt kan kroppen gå glipp av viktige mineraler og næringsstoffer dersom du har cøliaki. Symptomer på glutenintoleranse kan variere fra tilfelle til tilfelle, noe som vanligvis resulterer i at det blir forvekslet med andre lidelser.


Pasienter som har cøliaki for eksempel, kan oppleve at det tar fra til år å få riktig diagnose. En tidlig diagnose er veldig viktig for å kunne ta de riktige avgjørelsene i forhold til kosthol behandling og tilpasninger i hverdagen. Det kan være vanskelig å finne sikre kjennetegn på at man har sykdommen. Diffuse symptomer Diffuse symptomer som uopplagthet, utilpasshet, blodmangel og depresjon, i tillegg til tarmplager og leddsmerter, kan være tegn på cøliaki, ifølge professoren.


Krigføringen mellom gluten i tarmen og kroppens eget forsvar fører til en betennelsesreaksjon slik at overflaten til tynntarmen skades. Tidligere var glutenallergi noe mange trodde kun hang sammen med problemer med magen. Men det er en rekke andre symptomer du også bør være obs på. Symptomene varierer fra person til person, noe som gjør at glutenallergi kan være vanskelig å avdekke.


All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Det er et tegn mange ikke kobler med glutenallergi , men det kan fortsatt være et symptom på at du ikke tåler gluten.


Om man spiser mye gluten kan det lede til at det verker i beina dine, gjerne fremst i leddene. På sikt vil det lede til beinskjørhet. Blant annet kan symptomene være magesmerter, diaré, hodepine, Anemi og mer. Her kan du lese det du trenger å vite om symptomer på glutenintolleranse.


Symptomer på glutenallergi

Klikk deg videre for å lese mer om symptomer. Glutenfri kost har vært mye skrevet om i media i ganske lang tid nå, noe som gjør at mange eliminerer den fra sin kost, ettersom de tror det er mindre kalorier og mer sunt. Sannheten er at glutenfri kost ikke har mindre kalorier.


Dog vides det, at lidelsen er arveligt betinget. Typiske symptomer på glutenallergi er tarmluft, tynd afføring og vægttab. Symptomerne på glutenallergi er meget individuelle, hvilket kan det gøre vanskeligt at diagnosticere sygdommen. Glutenallergi er overfølsomhed over for gluten. Nogle patienter oplever ingen eller meget få symptomer , mens andre har mange og meget tydelige symptomer.


Spesielt bjørkepollenallergikere er rammet. Man kan få ubehag i munn og svelg når man spiser rå frukt og grønnsaker. Det er vanlig å reagere på nøtter, kiwi, rå gulrøtter, epler, pærer, selleri og forskjellige typer urtekrydder.


Noen pollenallergikere får reaksjoner på mat kun i pollensesongen, mens andre får symptomer hele året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg