tirsdag 18. august 2020

Svangerskap uke

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid uke til 12.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon.


Dette kalles også mors uker , i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Blødninger i siste trimester (fra starten av uke 29) forekommer i fire prosent av alle svangerskap. Omtrent en halv prosent av alle svangerskap kompliseres av forliggende morkake, mens rundt to prosent kompliseres av morkakeløsning.


Tema: Termindato og forventninger.

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. Mistenkes svangerskap utenfor livmoren, gjøres ultralyd.


Senere i svangerskapet brukes ultralyd i kontrollen og overvåkningen av risikosvangerskap, f. Kvinner med økt risiko for fortidlig fødsel undersøkes ekstra, f. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Uke betyr halvveis i svangerskapet, i alle fall på papiret. Denne undersøkelsen gjøres ved hver konsultasjon fra og med uke 24. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke , svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap.


LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet, uke for uke. Det vanligste er å regne svangerskap i uker og dager og trimestre, men eldre familiemedlemmer spør gjerne hvilken måned du er i. Og regner man at man er uker gravid når man begynner på den 12.


Babyen er ikke laget ennå, men både du og kroppen din begynner forberedelsene. Uke 0-2: Man regner første dag av siste menstruasjon som starten på et svangerskap , selv om eggløsningen finner sted først to uker senere.

Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Noen opplever at kvalmen kommer for fullt denne uka , mens andre føler seg så trøtte at de vil legge seg rett etter jobb. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort.


En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg