onsdag 5. august 2020

Symptomer hypotyreose

Symptomer hypotyreose

Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Gravide kvinner kan utvikle antistoffer mot skjoldbruskkjertelen sin og dette bør sjekkes ved symptomer på hypotyreose. Medfødt underutvikling eller mangel på skjoldbruskkjertelen, kan også være en årsak.


Symptomer hypotyreose

I global sammenheng er jodmangel viktigste årsak til lavt stoffskifte. Skjoldbruskkjertelen må ha jod for å kunne lage tyroksin. Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver. Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling.


En del pasienter med latent hypotyreose har imidlertid symptomer , og man regner med at – vil ha nytte av tyroksinbehandling på dette stadiet. Det er viktig å ha en sikker diagnose før behandling startes, siden den vanligvis blir livslang. Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse.


Symptomer hypotyreose

En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte) livslang behandling. Lavt stoffskifte gir en rekke symptomer som kommer snikende, og det er spesielt kvinner som rammes. Har du lavt stoffskifte ( hypotyreose ) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Symptomer Slapphet og uopplagthet , vekttap (men økt appetitt) og diaré kan være symptomer på høyt stoffskifte. Andre tegn er svette og ubehag i varme omgivelser , rastløshet, fine skjelvinger (mest synlig på fingrene), sjeldnere menstruasjon enn vanlig, hurtig puls og utstående øyne.


Det krever nærmere undersøkelse med tanke på om det foreligger tumor, og om det er svikt i produksjon av de andre hypofysehormonene. Tidlig hypotyreose kan være nesten uten symptomer. Etter hvert blir imidlertid symptomene tydeligere.


Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte, men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Hos noen kan subklinisk hypotyreose være forbigående, og de kan senere få normale TSH-verdier. Hos mennesker med hyperthyreose produserer skjoldbruskkjertelen for mye skjoldkjertelhormon. Hyper = overdreven.


Når dette skjer, er kroppens stoffskifte økt, noe som kan føre til en rekke symptomer. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase. Gjennomgått tyreoideakirurgi eller tidligere radiojodbehandling er andre årsaker. Pasienten har vanligvis milde og uspesifikke symptomer , men kan i ekstreme tilfeller presenteres som myksødemkoma.


Symptomer hypotyreose

I gruppen av pasienter med ervervet hypotyreose og da særlig i ungdomsgruppen, finner man noen som fortsatt har symptomer på hypotyreose tross tilfredsstillende nivåer av TSH og fritt-Tog optimal levotyroksin behandling. Hjerteaksjonen økes. Finnes det ikke annen årsak til hjerteflimmer, skal man alltid tenke på muligheten av hypertyreose.


Det kan også oppstå hjerteflimmer. Tarmfunksjonen blir også raskere enn normalt, og dette kan resultere i diaré. Selv om det kan være av begrenset verdi å behandle tidlige stadier med tanke på symptomer , kan langvarig subklinisk hypotyreose , analogt til udiagnostisert diabetes, tenkes å kunne gi organskader. Subklinisk hypotyreose , hyperlipidemi og hjerte- og karsykdom. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person.


Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg