tirsdag 14. juli 2020

Symptomer på føling

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Det vil variere når du opplever å få føling ( symptomer på lavt blodsukker). Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Ved svært lavt blodsukker kan folk virke beruset og få et glassaktig blikk.


Det kan utvikle seg til bevisstløshet og kramper. Psykiatriske forstyrrelser og ruseffekter kan ha mange felles symptomer og tegn. For eksempel kan symptomene som oppstår etter inntak av hallusinogene stoffer ligne de man finner hos psykotiske pasienter. Symptomene på inntak av stimulerende stoffer kan også stemme overens med den typiske adferd hos maniske pasienter. Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes.


Men hva vil det egentlig si? Folk som får type 1-diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen.


I tidlige sykdomsfaser er det få eller ingen typiske symptomer på type 2-diabetes. I tillegg utvikler symptomene seg ofte veldig sakte. Alt for mange har sykdommen lenge (måneder, år) før diagnosen blir stilt.


Derfor er det viktig å se etter symptomer på dette problemet. Endringer i urinen. Det vil si symptomer som har med hjernens reaksjon på lavt blodsukker å gjøre. Jeg spør stadig om pasienters nattesvette. Det er viktig informasjon fordi uttalt nattesvette er et B- symptom som kan komme av kreft, sier Steinert.


Kreft trenger ikke gi mye smerter eller andre plager, om det vokser langsomt eller er inne i et hulrom. Voldsom nattesvette kan være et symptom på kreft, utdyper hun. Symptomer på diabetes type utvikler seg over måneder til år.


Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles. Ofte oppstår symptomene på hjerneslag brått, som fra klar himmel. Dersom noen plutselig synes det er vanskelig å prate, smile eller løfte armene, kan det være hjerneslag.


Da gjelder det å ringe 1– hvert sekund teller. Prate: Et vanlig symptom ved hjerneslag er redusert taleevne. Hypoglykemi kan i alvorlige tilfeller medføre hjerneskade og må behandles raskt.


Behandlingen er søt mat og drikke. Dersom personen ikke er i stand til å svelge kan man smøre seigt sukkerholdig stoff som honning, sjokopålegg, sjokoladesaus og lignende på innsiden av leppene til personen. På sykehus gis gjerne sukkervann intravenøst.


Ved symptomer på føling skal pasienten ha i seg sukker F. Noen har heller ingen symptomer i det hele tatt, noe som kan være alvorlig dersom sykdommen ikke blir oppdaget. Føling Føling er varsel om at blodsukkernivået er i ferd med å bli faretruende lavt. Først merker man det kanskje på at personen blir veldig irritabel og litt vrang.


Deretter kommer ofte symptomer som svetting, skjelving, hjertebank og synsforstyrrelser. Forvarsler, symptomer og risikofaktorer. Et hjerneslag kan varsle sin ankomst og symptomene må tas på alvor selv om anfallet er gått over i løpet av minutter eller timer.


Et drypp kommer brått og en kan ikke beskytte seg mot det der og da. Lær FAST-REGELEN som hjelper å avsløre hjerneslag, det kan redde liv! Det medfører ofte en rekke symptomer , spesielt hetetokter, kan du lese på Helseleksikonet.


En utfordrende overgangsalder påvirker hele kvinnens liv, og derfor er det viktig å ta den på alvor, sier Nina Willumsen, som er avtalespesialist i gynekologi og driver NIMO-klinikken i Drammen til ukebladet Hjemmet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg