onsdag 15. juli 2020

Røyking og amming

Røyking og amming

Blant annet kan barnet få nikotinforgiftning, økt risiko for kolikk, dårlig vekst og plutselig spedbarnsdød. Men klarer du ikke å slutte helt, er det best om du kutter ned så mye som mulig, og at du ammer FØR du tar en snus eller røyk. Røyking , snus og amming.


Av Kjell Haug, professor dr. Hva er best ernæring for spedbarn? Spørsmål: Hei Jeg har dessverre begynt å røyke igjen etter fødselen. Jeg har en datter som er uker gammel, som jeg fullammer.


Jeg er nå veldig nervøs for krybbedød pga min røyking. Jeg røyker ikke inne og jeg vasker hendene nøye etter hver røyk. Men nikotin går jo over i morsmelka.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. I tillegg til å kunne gjøre det vanskeligere å innlede et svangerskap (redusert fertilitet), kan røyking under graviditet, ved amming og røyking inne være skadelig for barna. Ny forskning viser at amming slett ikke er det som gir kvinner hengepupper.


Derimot er røyking med på å bryte ned proteinet som er med på å holde. Etter graviditet og amming. Alle barn plages av tobakksrøyk i rommet. De blir oftere forkjølet og får lettere ørebetennelse, bronkitt og astma.


Barn og røyking hører ikke sammen. Tenk også på gevinsten for deg selv: Du får bedre helse, penere hu mindre rynker og god luktesans, og du sparer mange penger! Snusing kan føre til at fosteret utsettes for mer langvarig tilførsel av nikotin enn ved røyking , siden snusen ofte ligger lenger i munnen sammenlignet med å røyke en sigarett.


Nikotinet i tobakken gjør at blodårene i morkaken og i livmoren trekker seg sammen. Dermed får barnet mindre tilførsel av oksygen og næring. Stemmer det at nikotin og andre farlige stoffer forsvinner fra morsmelken minutter etter at man har tatt en røyk?


Nei, røyking og amming hører ikke sammen, svarer allmennlege Jørgen. Utviklingen av barnets pustekontroll blir svekket og forsinket, noe som gjør spedbarnet sårbart for kjente risikofaktorer for sykdom og død. Utvikling og modning av spedbarnets pustekontroll skjer i hovedsak de to første månedene. Jeg har termin om noen få uker (har ikke røyket i svangerskapet nei), og lurer på hvordan det er med røyking (hasj) og amming ? Er det det samme som å drikke alkohol? Fluoksetin og amming Med hensyn til amming anses sertralin og paroksetin å være førstevalg, mens fluoksetin har vist noe større overgang til morsmelk, samt lang halveringsti aktiv metabolitt og risiko for akkumulering hos diebarn.


Beregnet relativ barnedose for fluoksetin er på 6-1 av maternal dose. Hvordan i huleste skrives det? Nikotin og andre skadelige stoffer overfres til barnet ditt via morsmelken, og mengden nikotin i morsmelken er.


Røyking og amming

Nikotin gr over i morsmjlk og er ikkje bra for barnet. Her finner du informasjon om vanlige utfordringer, og hvilke løsninger som finnes. Dette gjelder imidlertid både mor og far, forklarer Carlsen. Kalstad legger til at så lenge de vet en del om konsekvensene ved røyk og amming , er det også gjeldende for snusbruk. Vi råder til å ha en føre-var holdning, og gir samme råd på amming og snus som ved amming og røyk.


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Amming og tannhelse.


Røyking og amming

Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg