torsdag 30. juli 2020

Psykiske lidelser symptomer

Psykiske lidelser og plager kan ramme de fleste. Dødsfall, vold eller en vanskelig arbeidssituasjon kan være årsaker til psykiske lidelser og plager. I denne artikkelen kan du lære om hva som skiller de ulike psykiske lidelsene fra hverandre. Det finnes mange forskjellige typer psykiske lidelser , og de deles inn litt forskjellig i forskning og i klinisk praksis.


Psykiske lidelser symptomer

Henvisning og start – psykiske lidelser , pakkeforløp voksne Grunnlag for henvisning Pasienten skal henvises til pakkeforløpet når ett eller flere tegn på alvorlig psykisk lidelse foreligger. Generelt sett er det vist at personer som av en aller annen årsak har en umoden eller skadet hjerne, er mere utsatt for å få organiske psykiske lidelser. Likeledes er mennesker med dårlig allmenntilstand og personer i høy alder disponert for organiske psykiske lidelser. Noen pasienter med alvorlige psykiske lidelser kan ha behov for langvarige tjenester. Her vil du finne gratis informasjon om psykiske lidelser og ulike psykiatriske medisiner som blir brukt i behandling mot disse.


Dette kan også gjelde barn og unge. Legg merke til at antidepressive også er kjent som lykkepiller. Klassifiseringen av personlighetsforstyrrelser er under omlegging internasjonalt. Flere forstyrrelser ligner andre psykiske lidelser , for eksempel ligner tvangspreget personlighetsforstyrrelse tvangslidelse og schizotyp forstyrrelse ligner schizofreni.


Det som tidligere ble betegnet som psykopati kalles nå antisosial personlighetsforstyrrelse. Presentasjon om forekomst av psykiske plager og lidelser. Trenger du lysbilder til foredrag om psykisk helse?


Angst kan være en egen tilstand eller et symptom ved andre psykiske lidelser. Angst er sammensatt av den psykiske angstopplevelsen samt kroppslige symptomer som blant annet hjertebank, svetting og varme- eller kuldefølelse. Bipolar lidelse og depresjon er psykiske lidelser som kan ligne på hverandre. I “nedsvingperioden” for personer som har bipolar lidelse, vil dette ofte ligne på depresjon, men det er det ikke. Mange personer blir feildiagnostisert og får antidepressive medisiner som forverrer symptomene.


Det er derfor viktig å lære seg forskjellene. Emnet skal gi en innføring i psykopatologi og psykiske lidelser og hvordan dette kan forstås fra ulike teoretiske ståsteder. Kjennetegn og symptomer ved de mest vanlige psykiske lidelser vil bli gjennomgått, samt at man vil prøve å redegjøre for hvordan ulike biologiske, psykologiske og sosiale faktorer bidrar til dannelsen og opprettholdelsen av psykiske lidelser. Det var ikke noen grupper som hadde mye mer problemer enn andre. Forskerne fant bare en svak sammenheng mellom psykiske lidelser og for eksempel kjønn og alder, noe som betyr at dette er vanlige plager blant alle typer studenter.


Det var likevel noen flere som hadde symptomer blant kvinner, studenter eldre enn år, ikke-religiøse og homofile. Det har ikke vært noen vesentlig endring i forekomst av psykiske lidelser i befolkningen de siste tiårene. Forekomsten av psykiske lidelser i Norge er omtrent på nivå med andre vestlige land. Ved andre psykiske lidelser , for eksempel nervøse lidelser , ses symptomer , som i lettere grad findes hos alle mennesker - for eksempel angst, nedsat humør, tvangstanker og overforbrug af alkohol. Diagnosen stilles basert på kliniske symptomer.


Pasienten må ha visse symptomer av en viss alvorlighet og varighet for å få diagnosen. Symptomene må ikke kunne forklares av andre forhold som for eksempel rusmisbruk eller hormonelle lidelser , men det er fullt mulig å ha slike lidelser i tillegg, forklarer Skjelstad. De psykiske lidelsene oppleves svært forskjellige og alle psykiske lidelser kan gi bedre og dårligere perioder. Det kan være snakk om at symptomene kommer tilbake etter perioder med bedre fungering - personen opplever et tilbakefall.


Symptombildet vil kunne svinge såpass sterkt at det er snakk om faser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg