mandag 27. juli 2020

Ovnsbake grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker er gull som tilbehør. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Velg grønnsaker etter tilgang. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter. Skrubb poteter med tynt skall og del i båter.


Ovnsbake grønnsaker

Poteter med tykt skall skrelles. Flere gode grønnsaksretter finner du her. De passer til det meste og er lette å lage. Varm stekeovnen til 2°C.


Rens og del grønnsakene i staver, legg i en ildfast fat og vend inn olje, salt og pepper. I dag spiste vi det sammen med marinert skinkebiff og ovnsbakte poteter med aioli til. Jeg brukte små amandine poteter som jeg gned inn med olivenolje, timian og flaksalt og bakte i ovnen i min.


Ovnsbake grønnsaker

Aioli kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen av. Men idag brukte jeg en jukse-variant: Blandet majones med fedd presset hvitløk, litt sitronsaft, litt lett rømme og nykvernet pepper. Er du så heldig å få tak i et lår av kje må du prøve denne retten. Det smaker helt fantastisk og er litt vilt i tillegg. Retten kan også tilberedes med lammelår.


Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen for dinmat. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.


Ovnsbake grønnsaker

Et tips, og noen triks som garanterer et godt resultat derimot, så har du et tilbehør for alltid. Rotgrønnsaker er vintermat, og mulighetene for variasjon av dette er bare begrenset av fantasien. Tidsbruk, antall porsjoner og delingsmuligheter. Ferske grønnsaker rett fra jorden trenger nesten ikke krydder. Jeg oppgir ofte ovnsstekte rotgrønnsaker som forslag til tilbehør til både den ene og den andre middagsretten, men jeg har foreløpig ikke kommet med noen oppskrift.


De er naturlige smaksbomber! I dag tok jeg opp et knippe gulrøtter, gule og oransje, en kålrot, noen poteter av ulikt slag, røde og gule løk og et par rødbeter. Legg kjøttet over i en ildfast form med smør. Ha alle grønnsakene i en stor ovnsfastform, de skal ligge i ett lag. Hell over et par spiseskjeer olivenolje, strø over ca.


Ovnsbake grønnsaker

Alle rotgrønnsaker kan bakes. Her finner du fremgangsmåten til en deilig blanding av bakte rotgrønnsaker. Se oppskrift på Lises blogg. Grønnsaker er naturens små underverker – varierte, velsmakende og fulle av næring.


La deg inspirere av alle farger og former, og prøv ut nye kombinasjoner. Grønnsaker kan spises rå eller varmebehandlet, alene eller i godt selskap med andre grønnsaker , salater og sauser. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg