fredag 3. juli 2020

Kolesterol symptomer

HDL- kolesterol (High-Density Lipoprotein), betegnes ofte det gode kolesterolet fordi høyt HDL- kolesterol er vist å beskytte mot hjertekarsykdom. LDL- kolesterol (low-density lipoprotein) er den skadelige delen av kolesterolet. Kolesterol er et fettstoff og en viktig byggesten i kroppen din. Symptomer og tegn på høyt kolesterol. Høyt kolesterolnivå gir ikke noen tegn eller symptomer.


Pasienter med høyt kolesterol merker ikke tilstanden før en hjerte- og karsykdom har utviklet seg.

Hjertekrampe, hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte de første symptomene på høyt kolesterol. Hva er egentlig kolesterol? ATEROAteromer (hvite kuler) er klumper av kolesterol.


Få informasjon om symptomer og behandlinger her. På grunn av fravær av symptomer på høyt kolesterol hos de fleste mennesker med tilstanden, er det viktig at du går til regelmessige kontroller og overvåker ditt kolesterolnivå. Dette er spesielt viktig hvis du har en økt risiko for å utvikle høy kolesterol.


Det regnes ikke som en sykdom i seg selv. Andre risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes er også viktige, og det er viktig at legene ser disse i sammenheng med kolesterolnivåene.

Ved svært høye kolesterolverdier i blodet kan man se hevelser rundt senene på håndrygg eller hæl (xantomer), gule avleiringer i huden rundt øynene og en hvit ring langs kanten av iris i øyet. Høye kolesterolverdier gir normalt ingen symptomer , og det synes heller ikke utenpå. Det går an å være slank og ha høyt kolesterol , og det går an å være overvektig og ha helt fine kolesterolverdier. Som regel oppdages høyt kolesterol når man tar en blodprøve hos legen, eller annen helsesjekk. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Det gode og det dårlige kolesterolet. En viss mengde kolesterol i blodet er nødvendig for en lang rekke viktige funksjoner i kroppen. Hyperlipidemi er ikke forbundet med spesielle symptomer , men tilstanden øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikofaktorer for hjerte- og karsykdom.


Det er mange risikofaktorer som bidrar til økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Högt kolesterol symtom. Balansen mellom LDL- og HDL- kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom.


Många har alltför mycket kolesterol i blodet utan att veta om det. Av naturliga skäl – det märks helt enkelt inte. Däremot kan man känna av de sjukdomar som följer i spåren på ett högt kolesterol.


Man kan inte känna att man har högt kolesterol. Forhøyede kolesterolverdier i blodet kan til en viss grad (til en stor grad hos enkelte) reguleres ved hjelp av kosthold.

Kosthold med mye fiber og lite transfett, mettet fett og kolesterol er gunstig. Hypertensjon og hypotensjon er to tilstander som er relatert til blodtrykket i blodårene, og det er svært viktig å være klar over hvilke symptomer begge gir. Vi vil forklare årsakene og symptomene i denne artikkelen, slik at du kan kjenne igjen om du har høyt eller lavt blodtrykk, og hvordan det kan behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg