mandag 13. april 2020

Trening eldre

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Alle varer sendes direkte fra lager i Oslo rett hjem til deg. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen.


Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Styrketrening er viktig for alle grupper i befolkningen, uansett alder og kjønn.

Det er faktisk slik at de som er eldre , vil ha enda mer utbytte av slik trening enn de som er unge. Regelmessig trening er trygt og sunt også for skrøpelige eldre. Etter et hjerteinfarkt er trening en viktig del av rehabiliteringen. Inger-Lise Aamot (bilde) ved NTNU i Trondheim har gjennomført et doktorgradsarbeid om effekten av å trene hjemme for mennesker med hjerte- og karproblemer.


Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet. Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke.


Betydningen av fysisk aktivitet og trening for eldre er et felt det har blitt forsket på i flere tiår. I november i fjor møttes av verdens ledende eksperter på temaet i København for å diskutere hva forskningen faktisk sier om fysisk aktivitet for eldre. Her har vi tatt fram enkle og varierende øvelser for deg som er år og eldre. Vi fokuserer på å forbedre kondisjonen og koordinasjonen, samt styrke og balanse. Ingen aldersgruppe har så stor nytte av fysisk aktivitet som denne!


Spesielt styrketrening med høy belastning. Muskelsvinn (sarkopeni) er svært utbredt hos eldre. Tidligere studier har vist at eldre menneskers mentale og fysiske helse og velvære påvirkes positivt av trening og aktivitet.

Nå har det kommet enda mer forskning som underbygger dette. Selv om forskning har vist at trening kan være like sunt for eldre som for unge, vet vi fortsatt ikke hvor intens denne treningen bør være, sier Stensvold. Nå får vi muligheten til å studere nøyaktig hvilken treningsintensitet som fungerer best for å beskytte eldre mot en mengde forskjellige helseplager.


En rekke studier har vist at eldre helt opp i 90-års alderen kan ha meget god effekt av systematisk og regelmessig styrketrening. Og uavhengig av alder, vil fremgangen komme raskt. Vi tilbyr livsstilskurs, helsefremmende trening og klinisk ernæringsfysiologi ved flere av våre klinikker. Trening og livsstilstilbud - for et bedre liv. En av tre eldre over år faller hvert år.


Fallforebyggende trening er det enkelttiltaket som er mest effektivt for å forebygge fall blant hjemmeboende eldre. Her finner du øvelser som hjelper deg. Eldre bør trene styrke - her er øvelsene.


Vi mister muskelmasse etter fylte år og lever lenger enn noen gang. Stort utvalg og rask levering! Les også: Kosthold og ernæring for eldre – Hva bør man tenke på? Hvorfor er det viktig med trening og fysisk aktivitet? Det er aldri for sent å starte med styrke-eller kondisjonstrening, og jo eldre man blir, desto viktigere er det for kroppen at den brukes og holdes vedlike.


Målet er å gi personer over år i Oslo et tilbud om fysisk og sosial aktivitet i sitt eget nærområde, på turer og utflukter. Turgåing er den mest populære aktiviteten, både med og uten staver. Aktivitetsnivået blant voksne og eldre er relativt stabilt ved økende alder, men etter år ser man et markert fall. Effektene av trening er imidlertid like stor for eldre som for yngre og en 70-åring kan vinne tre leveår med god helse ved å være fysisk aktiv. Færre vil falle og antall fall vil reduseres med trening blant eldre som bor hjemme.


Fallforebygging - trening for eldre Forebygging av fall kan bidra til at du får økt livskvalitet, økt selvhjulpenhet og mulighet å bo hjemme lengre. Få et sett trådløse hodetelefoner for BARE 1kroner! Glem alt om irriterende ledninger. Men BARE så lenge lageret rekker.


Målrettet trening har effekt på fysisk kondisjon, funksjonsnivå, dagliglivets aktiviteter og livskvalitet. Hensikt: Prosjektet Aktive eldre presenterer en mulig måte å iverksette trening for sykehjemsbeboere. I tillegg tror han at et stort flertall eldre er engstelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg