mandag 27. april 2020

Klamydia symptomer hos menn

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Menn har ofte kløe i urinrørsåpningen. Kvinner kan i tillegg ha uregelmessige blødninger. Hvordan smitter klamydia ? Klamydia smitter primært ved seksuell kontakt.


Mødre med klamydiainfeksjon kan smitte barnet ved fødselen. Barnet kan få betennelse i øyet, eller i sjeldne tilfeller lungebetennelse. Hva er tegnene på at man har klamydia ? Hos menn kan infeksjonen slå seg ned i slimhinnen i urinrøret og spre seg videre til prostata og bitestikkel. Bakterien overføres mellom personer som har ubeskyttet samleie. Man har også sett at klamydia smitter ved munnsex og analsex, som gir symptomer fra hals og endetarm, men dette er mindre vanlig.


Menn bør bli undersøkt hvis de får utflod fra urinrøret, sviende vannlating eller tegn på infeksjon i bitestiklene. Hos menn kan klamydia testes i urin, eller ved å ta en vattpensel i urinrøret, hos kvinner er det vanligst å ta prøve fra livmorhalsen, eventuelt også urinrøret, ved en gynekologisk undersøkelse. Kan klamydia gå over av seg selv?


Klamydia symptomer hos menn

Hos noen kan klamydia gå over av seg selv, men dette gir ingen beskyttelse mot å bli smittet på nytt. Man kan altså ikke bli immun mot klamydia. Men fordi en av komplikasjonene av klamydia er sterilitet, er det alltid anbefalt å bli behandlet. Behandling av klamydia.


Hos kvinner kan klamydia gi en oppadstigende bekkeninfeksjon i livmor og eggledere med blødningsforstyrrelser, underlivssmerter og feber. Kan gi konjunktivitt (trakom). Menn kan oppleve ekskreter fra penis og irritasjon på penishodet.


Klamydia symptomer hos menn

Overnevnte symptomer kan være forårsaket av andre lidelser, så det er viktig å teste seg for å finne ut hvorvidt det er klamydia som er årsaken til plagene. Den genitale formen for klamydia er den aller vanligste, og symptomene på en infeksjon i underlivet hos menn og kvinner er forskjellige: Typiske tegn på klamydia hos menn. Med klamydia menes oftest infeksjon med bakterien Clamydia trachomatis i kjønnsorganene. Det finnes også andre typer klamydiabakterier. En regner at hele av alle unge personer er smittet av klamydia.


Infeksjonen er vanligst hos seksuelt aktive under 25. Hvis infeksjonen ikke behandles, kan den gi komplikasjoner, blant annet infertilitet hos noen få kvinner. Sykdommen er spesielt hyppig hos ungom under år. Typiske symptomer er smerter ved vannlatning, svie i urinrøret og endret utflod hos kvinner. Det er nødvendigvis ikke fordi menn viser mindre ansvar enn kvinner, kanskje tvert imot: - De siste årene har vi sett at det er flere som sjekker seg for klamydia , både unge og eldre.


Symptomer på klamydia. Det er en infeksjon som kan være i urinrør, livmor og eggledere hos kvinner, og i urinrør og bitestikkel hos menn. Dersom en kan utelukke klamydia , mykoplasma, gonoré, herpes og andre spesifikke årsaker, kalles tilstanden non-spesifikk uretritt (NSU).


Ubehandlet gonoré hos men n. Det er sjeldent at menn får komplikasjoner av gonoré, fordi de fleste har symptomer og oppsøker lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg