mandag 13. april 2020

Paideig med olje

Lag grov paideig ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel. Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut. Paideigen kan også brukes til galette, pai som lages uten form, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.


Paideig med olje

Bland først de tørre ingrediensene i en stor bakebolle før olje og vann tilsettes, og bland sammen til en paideig. En god tips til å kjevle ut en hvilken som helst paideig er å bruke stk bakepapirer (en under og en over paideig ), slik at deigen ikke kleber seg fast på kjøkkenbenken eller på kjelven, samt at du slipper å bruke mel. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Gode tips til hvordan du får perfekt paideig.


Enten du vil ha klassisk, søt, mager, grov eller glutenfri paideig , så finner du fremgangsmåten her. Ta paideigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til du har en fast og fin paideig. Pakk paideigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minutter før du former paien.


Paideig med olje

Trykk ut deigen i en paiform og la den dekke sidene helt opp til kanten. Idag kommer eg med middagstoppskrift til dere, nemlig middagspai som blei laga i helga. Eg har faktisk aldri laga eller smakt middagspai før, men det blir garantert ikkje første og siste gangen!


Eg gleda meg til å prøve fleire varianter og med ulike smakskombinasjoner. Mål opp Semper Grov Mix i en skål, og tilsett salt, olje , vann og eggeplomme. Jevn til kantene med baksiden av en liten kniv, og avkjøl tartelettene før du steker dem.


Paideig med olje

Forvarm stekeovnen til 2°C. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris. I en oppskrift på paideig , skal det være følgende ingredienser: 1g smør dl hvetemel dl grovbakstmel ss vann Kan man bytte ut alt melet med grovbakstmel, f. En paibunn lages vanligvis med smør og mel, denne gangen har vi valgt å lage en luftig bunn laget med tørrgjær og tilsatt revet parmesan. Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”. Til sett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet.


Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Visp sammen egg og lettrømme. Kutt løken i tynne skiver, stek dem myke og blanke i litt olje og smak til med salt og pepper. Fordel løk og ternet spekeskinke i den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost.


Denne paien er utrolig lettlagd og smaker godt både til lunsj og middag. Lettvint ost-, skinke- og purre-pai med halvgrov paibunn. Varm en stor stekepanne med litt olje. Ha i kyllingkjøttdeig og hakk den i mindre biter.


Finhakk løk og hvitløk og la det surre sammen med kjøttet. Her er det en oppskrift på paibunn med olje , og uten smør! Oppskriften er på engelsk, forresten.


Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Les mer i våre betingelser og i vår personvernerklæring. Kjp Maizena Paideig 2g - Kjp Maizena Paideig 2g og alt annet av dagligvarer billig p nett. Smr en paiform med litt olje , og dytt deigen ned i formen. Dette er en oppskrift på klassisk paideig.


Om du skal lage lokk på paien må du doble denne oppskriften og følge samme fremgangsmåte. Og bruker du lokk kan du pensle det med pisket egg før steking. Paideig er en veldig enkel deig å lage, smaker helt fantastisk og kan brukes til utrolig mye forskjellig, både middag, dessert og snacks. Deigen passer spesielt godt til kosemat siden den inneholder veldig mye fett.


Paideig med olje

Paideig kan du bruke til så mye mer enn bare pai (pai er med deiglokk) eller terter (terte er uten deiglokk). Det ligger i navnet at søtpoteter egner seg til mer enn salte retter. Amerikanerne er veldig flinke til å bruke disse merkelige potetene i alle typer retter, og søtpotetpai er ofte brukt som dessert til Thanksgiving-middagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg