torsdag 9. april 2020

Symptomer på stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Noen ganger er symptomer vage og vanskelige å forstå.

Visste du at føttene dine kan avsløre helseproblemer? For lavt jod-inntak i Skandinavia. Ta derfor symptomene dine på stoffskifte på alvor tidlig, få verdiene dine målt, se hvordan du kan endre kostholdet for å hindre videre utvikling. Lavt stoffskifte fører til at alle prosesser i kroppen går langsommere, og det er ikke uvanlig å ha en opplevelse av treghet i kroppen. Høyt stoffskifte gir andre symptomer.


LES OGSÅ: Kulene du bør ta på alvor. Kan gi mange ulike symptomer. Ved høyt stoffskifte – også kalt hypertyreose, produserer skjoldbruskkjertelen for mye av disse hormonene, og resultatet er at kroppen går på høygir, skriver Norsk Thyreoidea Forbund på sine nettsider.

Uforventet vektøkning er et annet karakteristisk symptom på lavt stoffskifte. Dette skyldes ikke bare at hypotyreose fører til at man kjenner seg sliten og utmattet – og dermed beveger seg mindre – men også det faktumet at lave nivåer av skjoldbruskhormoner fører til at kroppen ber lever, muskler og fettvev om å holde på kaloriene. Symptomene er ofte diffuse, og det er mange som går lenge med sykdommen før de får riktig diagnose. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver.


Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling. Subklinisk hypotyreose – også kalt latent hypotyreose eller mild hypotyreose - er en tilstand hvor stoffskifteprøvene ligger på grensen til for lavt, uten at personen har tydelige symptomer eller plager forenlig med lavt stoffskifte. Lavt stoffskifte (hypotyreose) Hypotyreose betyr at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).


Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer ifølge Stoffskifteforbundet nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Les mer på Apotek 1. Skjoldbruskkjertelen produserer hormonet tyroksin, som virker på alle celler i hele kroppen.


Tristhet, tiltaksløshet, og forstoppelse er bare noen av symptomene som kan være tegn på at du kan ha lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende, og forverres dersom du ikke får behandling. I de fleste tilfeller skyldes lavt stoffskifte en kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen.


Dette er en såkalt autoimmun sykdom, der kroppens eget immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen.

Selv om disse påvirker kroppen på forskjellige måter, har de noen symptomer til felles som kan advare oss når noe er galt. En del både allmennleger og spesialister tror at de med lavt stoffskifte opplever en vektøkning i forbindelse med sykdommen på 1-kg. Nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker er alle typiske symptomer på høyt stoffskifte.


Symptomer på høyt stoffskifte er relatert til at alle prosesser i kroppen går raskere. Ut over symptomene på for høyt stoffskifte finnes i tilegg ofte smerter på forsiden av halsen og feber. Det forhøyede stoffskiftet er ved denne sykdommen forbigående. Hvorfor får man for høyt stoffskifte ? En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH.


I tillegg er det noen få medisiner som har lavt stoffskifte som bivirkning. Gravide kvinner kan utvikle antistoffer mot skjoldbruskkjertelen sin og dette bør sjekkes ved symptomer på hypotyreose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg