fredag 24. april 2020

Røyking og graviditet

Snus, røyk og graviditet Å være røykfri øker sjansen for et ukomplisert svangerskap og gir barnet bedre vekst- og utviklingsmuligheter. Bruk av snus i svangerskapet har også negativ effekt på fosteret. Røyking under graviditeten øker risikoen for abort, dødfødsel, og barnet blir generelt svakere enn om du ikke røyker. Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet, kan det å slutte ha en positiv effekt.


Snusing og røyking kan føre til komplikasjoner når du er gravid.

Se hvordan du kan få hjelp til å slutte. RØYKING OG GRAVIDITET : Å røyke i svangerskapet er svært uheldig. Dersom parnteren også kutter røyk, vil det kunne være lettere for den gravide å gjøre det samme. Mange kvinner som røyker, tenker at hvis de ikke har sluttet før, så skal de i hvert fall slutte når de blir gravide.


Selv om barnet i magen er verdens beste grunn til å slutte, er det mange som opplever at det er vanskeligere enn de hadde trodd. Jo tidligere i svangerskapet man slutter desto bedre. Røyking og snus har en rekke negative konsekvenser under graviditet.

Motivasjonen for røykeslutt kan for mange være ekstra stor i forkant av, eller under en graviditet , - det gjør at mange lykkes! Mine barn veide henholdsvis og kg ved fødselen, ukompliserte svangerskap og fødsler. De har ikke vært utsatt for passiv røyk, da røykingen foregikk utendørs. Det min sønn nå hevder, er at min røyking har gitt ham fare for kortere levealder, samt fare for senvirkninger for øvrig.


Kullosen fra sigarettrøyken fortrenger oksygenet fra de røde blodlegemene og gjør at fosteret hele tiden lider av litt surstoffmangel. Nikotinet i tobakken gjør dessuten at blodårene trekker seg sammen så barnet får dårligere blodtilførsel. Disse, og mange andre stoffer i røyken, gjør at barnet ditt blir dårligere rustet til tåle påkjenninger.


Det er flere tilfeller av abort og. Passiv røyking er jo heller ikke bra for deg under graviditeten, og ikke for barnet etter at det er født. Når jeg er ferdig med både graviditet og amming, da kan jeg vel røyke igjen?


Alle barn plages av tobakksrøyk i rommet. De blir oftere forkjølet og får lettere ørebetennelse, lungebetennelse, bronkitt og astma. Når man venter barn, har man en god grunn til å slutte å røyke – kanskje den mest motiverende og viktigste grunnen noensinne.


Bivirkningene av røyking på individets helse er allmen kjent, det samme kan sies om røyking under graviditet. Det finnes veldig mange giftige og skadelige stoffer i sigarettrøyk, også for passive røykere som puster inn partikler av dette. Dermed avtar evnen til å befrukte egget hos mor.

Dette vil imidlertid bedre seg etter kort tid hvis far slutter å røyke. Graviditet og røyking. Jod – hvorfor er det så viktig?


Gjennomsnittsalderen for kvinner ved første fødsel er nå 2år. Norske kvinner får i gjennomsnittlig barn. Det skjedd en gledelig utvikling i forhold til røyking blant gravide kvinner. Røykevaner i svangerskapet.


I tillegg til å kunne gjøre det vanskeligere å innlede et svangerskap (redusert fertilitet), kan røyking under graviditet , ved amming og røyking inne være skadelig for barna. Røyking er heller ikke bare skadelig for personen som røyker. Er snart uker på vei, og klarte å slutte ca for ca en uke siden etter nedtrapping. Men i går fikk jeg noen veldig dårlige nyheter vedr helsetilstanden til et eldre fam medlem, og jeg taklet stresset og bekymringene ved å røyke igjen slik som jeg alltid har gjort. Ikke tok jeg en sigarett, nei.


At din mor røkte under graviditet kan ha påvirket at du fikk astma. Det kan også ha påvirket at din mor og andre rundt deg røkte innendørs, i bil etc mens du var barn. Dessverre var det mange som ikke visste bedre, og det var en utbredt holdning blant enkelte at dette ikke var så farlig egentlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg