torsdag 17. september 2020

Ungdom og kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kosthold for ungdom. Ungdom er avhengig av jevn tilførsel av energi og næringsstoffer for å vokse og utvikle seg optimalt. Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat Det er mange som ønsker å ha et vegetarisk eller vegansk kosthold , enten fordi det kan gi fordeler for kropp og helse, eller fordi de ikke ønsker å spise mat som kommer fra dyr.


Få tips til hva matpakken, frokosten og middag til barn og ungdom bør bestå av her. Et sunt kosthold er viktig for vekst og næring. Ungdom , trening og kosthold Vår erfaring er at regelmessig trening av den type du liker, og et bra kosthold , er grunnleggende for å trives med seg selv.


Ikke hovedsakelig fordi det er viktig hvordan kroppen ser ut , men fordi vi mennesker har det best når kroppen er i god stan og det vil si at kroppen må være i variert aktivitet og få den maten den trenger. Resultatene fra Ungkost viser at kostholdet til norsk barn og ungdom har blitt bedre, men det er fortsatt utfordringer å ta tak i. Dette er første gang norske forskere har sett på hva som påvirker ungdommers kosthold både hjemme, på skolen og i nærmiljøet. De har også prøvd å finne ut hvordan ungdommene selv føler at de mestrer det å spise sunt og om det er forskjell på gutter og jenter. For å lykkes innen idrett og for å ha glede av treningen er det viktig å koble sammen alle aspektene som gjør at idrettsutøveren kan prestere under trening og konkurranse.


Ungdom og kosthold

Fysisk trening legger grunnlaget, men kosthold , væsketilførsel og psykiske aspekter som mestringsfølelse og glede er alle viktige elementer for å få barn og unge til å lykkes og glede seg over idretten sin. I et tradisjonelt norsk kosthold står kjøtt, meieriprodukter og korn for mesteparten av vårt daglige proteininntak. Andre varer med høyt proteininnhold er egg, fisk, bønner, linser og nøtter. Disse matvarene gir i motsetning til proteinpulver ikke bare proteiner, men også andre næringsstoffer. Strø nøtter og frø på salaten, ha det i gryteretten.


Mors kosthold før svangerskapet og helseutfall for barn. Mors inntak av probiotika under svangerskap og amming. Makronæringsstoffinntak og vektøkning i graviditeten, fødselsutfall og barns helse. Kan kosthold og livsstilsfaktorer bidra til forebygging av selvmord?


Ungdom og kosthold

Ungdom som har et periodevis dårligere kosthold av ulike grunner, eller som spiser lite for å holde seg slanke, vil ha vansker med å få dekket sitt behov for mikronæringsstoffer gjennom maten. Når dette skjer i en periode av livet der næringsbehovet samtidig er økt, kan det være fornuftig å sikre at basis-vitaminer og mineraler er dekket gjennom et kosttilskudd. Proteiner er byggesteinene i kroppen, og i vekstfaser kan ungdom ha større behov enn voksne.


Heldigvis får de fleste unge i Norge i seg nok protein fra kjøtt, melkeprodukter og kornvarer. Det kan likevel være lurt å følge med litt ekstra hvis aktivitetsnivået er høyt og inntaket av proteinfattige matvarer som brus, boller og godteri er. Det er viktig med regelmessige og næringsrike måltider for ungdom.


Ungdom og kosthold

Sukker og mettet fett er et problem for en del ungdommer mens andre har et sunt kosthold. I ungdomsalderen er noen svært aktive og trenger ekstra energi. Andre ungdommer blir passive og bruker mye tid på tv og data, og disse har behov for et kosthold som forebygger fedme. Studiene viser også at frokostspiserne har bedre intellektuelle funksjoner, husker bedre, er mer presise og har mindre fravær. På skoler der mange spiser frokost, opplever man mer ro, bedre konsentrasjon og trivsel.


Konklusjonen på studien er at frokost som en del av en sunn livsstil, kan påvirke barns helse og velvære. Personlig trener og livsstilscoach for Proteinfabrikken, Cornelis Elander, mener en grunn til at ungdom misbruker anobale steroider, er mangelen på kunnskap om kosttilskudd. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.


Samfunnsøkonomiske beregninger av tiltak innen kosthold og fysisk aktivitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg