fredag 25. september 2020

Valg av fastlege

Valg av fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Bor du ikke på samme adresse som barna dine? Du kan også sette deg selv og barna dine på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.


Valg av fastlege

Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her.


Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Bytte fastlege - Min fastlege. Jeg må velge fastlege , og implisitt antar jeg, legesenter. Hva bør jeg tenkte på, av ting jeg lett kan sjekke?


Hvor kan jeg finne relevant informasjon om kandidater? Nav vil kommunisere med fastlege , så jeg an. Valg av fastlege for barn. Den eller de som har foreldreansvaret velger fastlege for barn under år.


Dersom fastlege ikke velges, plasseres barnet på samme liste som den eller de som har foreldreansvaret. Der foreldrene har felles foreldreansvar og samme adresse, plasseres barnet på samme liste som mor. Alle innbyggere som er registrert bosatt i en norsk kommune, har krav på en fastlege. Det er en rettighet som gjelder alle, uansett hvor i landet man bor, forklarer Tom Ole Øren, leder av Allmennlegeforeningen. Det er den enkelte kommune som i utgangspunktet er ansvarlig for å skaffe innbyggerne fastlege.


Aftenposten skrev nylig om utenlandske leger som sliter med å fylle sine lister. En studie av valg av fastleger, utført av stipendiat i helseøkonomi Geir Godager, Institutt for helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo, bekrefter denne observasjonen og viser i tillegg andre preferanser for valg av fastlege. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Når du melder flytting til en ny kommune, skal du motta relevant informasjon fra kommunen, samt et skjema for valg av ny fastlege. Digitalt valg av fastlege. Undersøkelsen avdekker at digitale helsetjenester i dag hovedsakelig benyttes til valg av fastlege eller timebestilling.


De forskjellige selskapsformene innebærer forskjellige rettigheter og muligheter samtidig som de medfører forskjellige plikter for selskapsdeltakerne. Da vil du ha samme rettigheter til fastlegetjenester hos denne legen og i den kommunen som du ville hatt ved valg av fastlege i din bostedskommune. Internettsiden Legelisten.


Målsetningen var å gjøre relevant informasjon om fastlegene tilgjengelig slik at folk kunne benytte seg av informasjonen ved valg av fastlege. Ved fylte år treffer barnet seiv avgjørelse om valg av fastlege. Landets innbyggere hadde frist til 1. De store reformene i norsk helsevesen har skapt skiftende kontekster for fastlegeordningen.


Valg av fastlege

Mye av oppmerksomheten har vært på fritt sykehusvalg og fritt valg av fastlege. Den politiske retorikken har fokusert på pasienten i sentrum. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år.


Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. Fastlegeordningen sender deg en melding om hvilken fastlege du er tildelt. For å kunne bytte fastlege , må du være over år. Du får dessuten et ekstra fastlegebytte dersom fastlegen din flytter eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg