mandag 14. september 2020

Vaksinasjoner

Vaksinasjoner

Vaksinetjenesten på helsenorge. Du kan også skrive ut vaksinasjonskort til bruk i utlandet. Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Logg inn på vaksinetjenesten på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. HVILKE VAKSINER TRENGER JEG? Folk som skal reise i Asia (unntatt Japan, Sør-Korea, Thailan Malaysia, Maldivene og Singapore), Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene (unntatt Hawaii) og noen land i det tidligere Øst-Europa, anbefales å ha vaksine mot hepatitt A. For alle reiser bør du ha oppdaterte grunn vaksinasjoner i henhold til anbefalinger fra norske myndigheter. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10.


Få informasjon om vaksiner for barn, voksne og reisende. Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt. Mange tror at tropiske sykdommer utgjør den største risikoen når du reiser, men i virkeligheten er det mange ganger farligere i trafikken. Rundt av alle dødsfall blant norske reisende skjer på grunn av trafikkulykker!


Vaksinasjoner

Dette kan mest korrekt betegnes som forebyggende eller profylaktisk vaksinasjon. Ved en vaksinasjon blir enten døde, svekkede eller deler av en sykdomsfremkallende mikroorganisme sprøytet inn i kroppen. Lymfocyttene vil ta seg av dem, slik de gjør med alle ukjente mikroorganismer, og vil danne hukommelsesceller som vil gjenkjenne disse mikroorganismene, og fjerne dem raskere hvis kroppen blir utsatt for dem igjen. Tollersrud og professor, dr.


Avdelingen på Volvat Majorstuen i Oslo har sykepleiere som arbeider med vaksinasjoner hver dag. I tillegg til leger med spesialkompetanse, tilknyttet vaksinasjonsklinikken. Ved forberedelse til reise, er valg av vaksiner svært viktig.


Vaksinasjoner

Dette bør diskuteres med en lege eller sykepleier som har spesialkompetanse innen. Ja, og på denne siden kan du se hvilke vaksiner som er anbefalt. Vår målsetting er å gi reiseråd og vaksine slik at den reisende kan oppleve å være frisk på og under reise og etter hjemkomst. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Skal du på utenlandsreise må du sjekke behovet for vaksinasjon i det landet eller området du skal reise til. For en del reisemål er det lurt å ta vaksiner før avreise. Reisevaksiner og reiseråd. Se vaksinekartet for å se hvilke vaksiner som er anbefalt til de ulike landene i verden. Det er mulig å få de fleste typer av forebyggende vaksinasjoner på legekontoret.


Prisene er oppført i skjemaet nedenfor. Vi har et bredt tilbud her på Tønsberg medisinske senter. For å finne kontaktinformasjon og åpningstider til din behandler vennligst bruk behandlermenyen øverst på siden, kategoriknappene på forsiden eller søkefunksjonen.


Gulfeber forekommer i en rekke land i Afrika og Sør-Amerika mellom grader nord og grader sør. Ved passkontrollen må man vise gyldig gulfebervaksinasjonsattest. Immunisering i form av vaksinasjoner , antibiotika og soppdrepende midler brukes ofte til å hjelpe kroppens eget forsvarsverk i kampen mot mikrobene. Antibiotika hjelper imidlertid ikke mot virus.


Vaksinasjoner

Vi setter alle vaksiner, gir helseråd til din reise og skriver ut resepter på malariaforebyggende tabletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg