torsdag 3. september 2020

Topp 100 guttenavn danmark

Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt. Et stort utvalg av topper i mange ulike modeller, finn din favoritt nå!


Men danskene er delt. Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen. Frans endte høyest med en 75. Nye navn på topp listen var Alexander og Noah, ut gikk Axel og Vincent. Håkon er eneste nye guttenavn inne på topp -20.


Her går Alexander ut. På jentesiden er topp -uendret. Større endringer finner vi i jentenes topp -20-liste. De nye som kommer inn er Frida, Alma, Amalie og Selma. Ut går dermed Tiril, Linnea, Mia og Mathilde.


Isak har gjort et stort hopp fra 22. Ting endrer seg langsomt. Det tar ofte flere tiår fra et navn kommer inn i statistikken til det når toppen.


Derfor burde jeg spådd Emil på topp - et navn som har vokst lenge, sier navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk sentralbyrå. Korte navn, som Anea, Ea, Max og Leo, klatrer opp på listene over populære navn i årets navnestatistikk. Guttenavn (Férfinevek) og.


I søkefeltet til venstre kan en søke på navneformer blant 1på topp blant begge. Der har altså været en del udskiftning i top - hvor navnene Freja, Clara og Agnes er kravlet op, mens Sofia og Ella har måttet vige pladsen. Sidste års mest populære navn Ida er forsvundet væk fra 1. Blant kvinnenavnene, skiller Maria seg ut. Det er det mest brukte navnet i land og blant de ti mest bruke navnene i minst land. Om en tar med lignende former som Marie, María, Marija, osv, er det det mest brukte navnet i land og blant de ti mest bruke navnene i over 1land.


Guttenavn er mer robuste enn jentenavn på grunn av oppkalling, sier Ouren. Jakob er et typisk bibelnavn. Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over.


Hvor mange heter det samme som deg? Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. William faller faktisk helt til femteplass.


Emma også populært i Norge På andreplass på jentelisten gjenkjenner vi Emma, som også er på topp 10-listen her hjemme. Eva øker nå i popularitet. De mest populære pigenavne på årets første navneliste er Emma, Alma, Freja, Clara og Agnes. Han er nevnt i Skriften og skal ha skrevet Lukas-evangeliet.


Navnet betyr mann fra Lucania.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg