mandag 14. desember 2020

Verdens beste ostekake med gele

Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake.


Husk at kaken trenger minst timer til avkjøling.

Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk.


Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur). Når kremen har stivnet - kok opp 2. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken.


Hell på HELT avkjølt jordbærgele.

Passe søt og syrlig, fløyelsmyk i konsistensen og med en knasende god bunn. Nå har jeg lenge hatt så lyst på ostekake , så i går ble det til at jeg lagde det. Den har fulgt familie og venner i årevis og vært festens midtpunkt på.


Denne ostekaken er den beste ostekaken jeg noen gang har smakt, derfor kaller jeg den verdens beste. Min eksmann lager verdens beste ostekake , sa hun. Ingen steketid eller pisking - ingrediensene skal bare røres sammen og settes til avkjøling. Ostekake er skammelig enkelt og kjapt å lage. Kaken er perfekt å servere hvis du venter gjester.


Det litt syrlige og kremete mot den sprø kjeksbunnen smaker både godt som dessert eller til kaffen. Oppskriften er fra Kakekrigen-deltaker Tom Falsta hvor utfordringen var å bake en kake til en av. Ekstra dekorativ og fin blir ostekaken med flere lag rød gelé.


Nydelig kake til jul og ellers! Vil du variere, kan du bytte ut rød gelé med gelé i andre farger. Frisk og deilig ostekake ! Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Det blir en aldeles nydelig kake!


Kaken passer utrolig godt nå til de kommende festdagene i mai, men også ellers på året.

Jeg laget denne igjen i helgen med noen endringer. Jeg prøvde Paranøtter denne gangen, men det blir nok ikke flere. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for. Silje Mari Aalberg.


Verdens beste ostekake , smelter på tungen! Denne kaken har fulgt familien i mange år og jeg har fått oppskriften av min mor. Kaken kan varieres etter smak og anledning ved å benytte andre typer gele på toppen og forskjellige typer frukt og bær. Denne gangen ble det skogsbær og den kombinasjonen med en god kjeksbunn og en nydelig ostekrem, er utrolig god.


Er gift med verdens beste mann. Jeg er oppvokst i Seljord(Sjøormensland),men bor nå i Skien. Her har vi kjøpt oss et helt nytt hus som vi trives i,men drømmen er et lite småbruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg