onsdag 9. desember 2020

Ultralyd uke 9 hva ser man

Hva vi kan se i uke – 7. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd til å bekrefte graviditet og til å vise utviklingen av fosteret i livmoren. For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert. Allerede fra uke -kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår.


Denne undersøkelsen kaller mange for tidlig ultralyd.

Det gjorde alt mer virkelig. Akkurat nå, Trine Frydenlund skrev: Takk for svar! Ser man kan få på nett og hjemme. Noen erfaring med hva som er lurt? Vi bor sentralt i Oslo.


Begge er bra men jeg valgte nett til slutt. Jesper syntes det var mer komfortabelt, og da var det litt mer fleks på tiden. Og så slipper man å betale no.

Ryggraden som har vært som en liten hale krymper og blir borte. Hodet er fortsatt mye større i forhold til resten av kroppen, men man kan nå se at det skal bli et lite menneskebarn. Dette brukes for å gi foreldre et inntrykk av det kommende barnet. Det er lettest å få gode bilder når fosteret er pluss minus uker.


Man må ha fostervann foran det man skal se på, sier Milling. Hjertet banket fort og fint og alle lemmer så ut til å være der de skulle være. Det var også greit å få konstatert at det var en og ikke to der inne.


Ikke for det, vi skulle ønsket velkommen. Reflektert lyd fanges opp av en sensor og så bruker datamaskinen ”ekkoet” til å lage bilder. Når brukes ultralyd i svangerskapsomsorgen?


Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot. Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig. Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. Jeg skulle aller helst ventet noen uker til men det lar seg vanskelig gjøre grunnet sommerferien.


Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom. Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se ?

Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. Tidlig ultralyd uke 6-7. Ved uke 6-har fosteret vokst til omkring 5- millimeter og kan nå ses med ultralyd. Lengden på fosteret, CRL, er det mest pålitelige målet for å estimere svangerskapslengden fra uke 6-og ut første trimester.


Fra svangerskapsuke vil man også kunne høre hjertelyden til fosteret og bestemme hjertefrekvensen. Er det for tidlig egentlig? Er førstegangsgravid så har ikke peiling. Har ikke fått snakket med en profesjonell ennå om hva som skal skje osv. Gravid uke : Egg og sædceller.


På ordinær ultralyd sa jordmor at hun så kjønnslepper og at det v. Så jeg spurte og han fikk et fint bilde og jeg sa med en gang at det der må jo være en gutt. Men han sa at nei dette er en jente, så forklarte han hvordan han så det, ene stod rett ut og andre oppover. Husker ikke helt hva som var hva. Vi gjør oppmerksom på at timer hverdager etter kl. Dette tillegget vises ikke i timebookingen men legges til ved betaling etter konsultasjonen.


Så er det kult om ungen ellers ser ca ut slik den skal mht hjerne, hjerte og andre indre organer, antall armer og bein. Når det gjelder mors sensasjonslyst, så er det absolutt den beste ultralyden, hvis man vil se nurket sparke fra og suse frem, snurre rundt etc. Men det er altså ikke derfor jeg tar ultralyd i uke 1 som du sikkert skjønner.


Er veldig forskjellig hva man velger å si, men jeg vil tro at de fleste går ut ifra fullgåtte uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg