fredag 25. desember 2020

Symptomer på mensen

Hva er tegnene på din første mensen? Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Få oversikt over din menssyklus.

Lær deg mer om mens og din syklus. Mange opplever ulike symptomer rett før mensen kommer, mens andre merker lite til at mensen er rett rundt hjørnet. Tegn på at mensen kommer - Det er ulikt hvilke symptomer jenter får før de får mensen.


Det er en forkortelse av det engelske premenstrual syndrom (ulike symptomer som kan oppstå før mensen ). Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen. Rett før du får menstruasjon er det mulig, at du opplever symptomer (PMS) som indikerer, at mensen er på gang. Så la oss ta en titt på fakta.


Din mensen , eller menstruasjon, kommer én gang i måneden.

Til slutt stopper mensen helt, og ofte viser plager som hetetokter og nattsvette seg i samme. Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Det medfører ofte en rekke symptomer , spesielt hetetokter, kan du lese på Helseleksikonet.


En utfordrende overgangsalder påvirker hele kvinnens liv, og derfor er det viktig å ta den på alvor, sier Nina Willumsen, som er avtalespesialist i gynekologi og driver NIMO-klinikken i Drammen til ukebladet Hjemmet. Prodromalfasen kjennetegnes av vage, uklare symptomer som starter en til to dager før hodepinen. Både migrene med og uten aura kan ha prodromalsymptomer, men mange merker ikke denne fasen i det hele tatt.


Vanlige symptomer er forsterkete sanseinntrykk, uvanlig sult eller mangel på apetitt. Du kan også føle deg spesielt tørst. Selv om det er mange symptomer som kan være utfordrende å håndtere, både for den det gjelder, pårørende og andre i omgivelsene, er det viktig å huske på at personen er mer enn sykdommen. Med god tilrettelegging, hjelp og støtte, vil mange klare seg godt langt ut i sykdomsforløpet.


Se Demenspodden og lær mer om tidlige tegn og symptomer. Noen har ingen eller kun milde symptomer , mens andre har så store plager at det går ut over livskvaliteten. Mange har god effekt av hormonbehandling mot plagene, men behandlingen kan potensielt gi alvorlige bivirkninger.


Etter overgangsalderen er det viktig å ta vare på helsen, spesielt med tanke på beinstyrke og hjertet.

Dette er symptomer på overgangsalder. Les mer om det her! Opplever du flere av symptomene under? Uregelmessig eller forsvunnet menstruasjon.


Kvinner i overgangsalderen vil ofte oppleve at mensen kommer uregelmessig. SVAR: Hei Noen kan få småblødninger, såkalt spotting eller festeblødninger. Tidlig i graviditeten, fordi når egget fester seg, lager det små hull i blodkarene i livmoren.


Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse. Lavt stoffskifte gir en rekke symptomer som kommer snikende, og det er spesielt kvinner som rammes. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte) livslang behandling. De fleste kvinner i fruktbar alder opplever forbigående, følelsesmessige og kroppslige symptomer i perioden mellom eggløsning og starten på neste menstruasjon (den såkalte lutealfasen av syklusen).


Hetetokter er bare ett av symptomene på overgangsalder. Han legger til at til prosent av kvinnene ikke har symptomer , mens til prosent har mye plager. Beregninger tyder på at mellom 12.


Norge hvert år, ifølge Folkehelseinstituttet. Har du tegn på noe av dette, ring 113. Det er ukjent hvorfor dette skjer hos noen og ikke hos andre. Alvorlige symptomer kan være smerter som sprer seg til hoftene, korsryggen og lårene, kvalme og hyppig diaré eller forstoppelse.


Symptomer på dysmenoré kan være svært hemmende for noen kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg