tirsdag 1. desember 2020

Tvillinger permisjon

Regjeringens endringer for fødsler og omsorgsovertakelser skjer fra og med 1. Med de nye reglene vil det være én regel som gjelder for tvillingforeldre og én regel som gjelder for foreldre som får tre eller flere barn. Resource not available. The requested resource is not available or you do not have access to access the resource. Anette Moi og Cristobal Burgos har blitt tvillingforeldre to ganger.


Du har på samme måte som alle gravide rett til ett års permisjon etter fødselen, men bare uker med full lønn eller uker med prosent lønn. Fordi du venter flere barn forlenges denne stønadsperioden med fem uker med full lønn (eller sju uker med prosent lønn) for hvert barn som fødes utover ett. Enkelte tvillinger får språklige utfordringer som må følges opp av logoped.


TFF har derfor inngått et samarbeid med logoped Grethe Ulven som har lang erfaring med barn og språkutvikling. Omsorgspermisjonen blir ikke utvidet, men stønadsperioden med foreldrepenger forlenges når foreldrene får tvillinger , trillinger eller enda flere, ifølge folketrygdloven § 14-fjerde ledd. Hjelp - vi skal ha tvillinger ! Avbryter du utdanningen, risikerer du å miste foreldrestipendet. Det er både glede, sjokk og engstelse.


Du må være i utdanning, ha permisjon fra en utdanning eller ha reservert en studieplass for å få foreldrestipend. Hvor lenge har far rett til å være hjemme rett etter fødselen? Med et barn er det to uker, men det er opp til arbeidsgiver om det er med eller uten lønn. Hvordan er det da med tvillinger ? Hvor mange uker permisjon har mor med lønn?


Jeg får trolig keisersnitt. Forrige fødsel endte også. Man får noen uker lenger permisjon med tvillinger. Tar man permisjon med full lønn, får man fem uker ekstra.


Tvillinger permisjon

Man kan velge om det er mor eller far som tar ut disse ukene. Pappapermisjonen er ti uker, som vanlig. Foreldre til tvillinger har krav på fem uker i tillegg, men Sandvik forteller til avisa at hun ikke synes dette hjelper. Vi får full permisjon for den første, og fem uker for den andrefødte.


Her finnes det dessverre ingen lovhjemmel som gir rett til slik hjelp. Praksisen i de forskjellige kommunene er stor. Tvilling -foreldre og permisjon. Samtidig uttak kan deles opp i perioder eller tas sammenhengende. Med tvillinger i huset blir valget av de nye skolesekkene en enkel sak, sammenlignet med det store spørsmålet skal de gå i samme klasse, eller hver for seg?


Skolestart er en viktig hendelse i livet til alle barn, noe de ofte har ventet på i en evighet, og både gledet og gruet seg til. Har fått så stor mage tidlig i svangerskapet, at tanken på tvillinger begynner å sveve i bakhodet. Det jeg lurer på er om tvillingfødsler er arvelig betinget, og om det eventuelt gjelder bare fra mor til datter, eller om sjansen for tvillinger øker når det er tvillinger i min fars familie. Barnas Hus tilbyr et stort utvalg av tvillingvogner og søskenvogner fra Bugaboo, Emmaljunga, Joolz, Babyjogger og TFK. Arbeidstaker har i gitte tilfeller lovfestet rett til permisjon.


Når det gjelder valg av sats på foreldrepengene (eller 1prosent) er dette mor og fars valg. Permisjonen dekkes ofte helt eller delvis av ytelser fra NAV, enten direkte til arbeidstaker eller som refusjon til arbeidsgiver. I andre tilfeller plikter arbeidsgiver å dekke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg