tirsdag 29. desember 2020

Utslett lysken

Jeg har et slags utslett på innsiden av låret helt oppe ved lysken , nesten mellom beina. Det blir også tørr hud der. Dette er ekstremt irriterende. Det har vart i noen måneder. Har prøvd å smøre med vanlig fuktighetskrem, men det hjelper ikke.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske.


Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. En bleie utslett vil innebære en knallrød område eller flekket utslett i lysken. En allergi utslett kan vises på andre deler av barnets kropp, og vil trolig bestå av elveblest, som ser ut som små klynger av myggstikk.


Bruke krem eller vaselin for å beskytte ditt barns bleieområdet til diaré blir bedre. En gjærinfeksjon, en tilstand forårsaket av over-oppsamling av sopp i vagina, og kan føre til et rødt, kløende utslett på overflaten av lysken. En annen vanlig årsak til utslett i lysken er ringorm, en hud infeksjon som oppstår som følge av kontakt med sopp og resulterer i. Heat utslett er et vanlig problem i løpet av våren og sommeren sesonger. De små røde nupper klø og vises på steder som er utsatt for svette - under brystet, flippen på albuen, lysken og andre områder hvor svette kan somle. Jeg har de siste månedene hatt et utslett i lysken som før bare har vært sjenerende, men nå begynner å gjøre vondt i enkelte tilfeller (lengre opphold mellom dusjing).


Tilstanden finnes oftest i lysken , i armhulene og i foldene under brystene hos kvinner. Slike betennelser blir ofte gjenstand for sekundærinfeksjon. Den vanligste årsaken til dette er lyske sopp (tinea cruris). Det tpiske ved lyskesopp er rødhet, kløe og utslett i lysker og på innsiden av lårene.


Det skyldes en infeksjon med sopp i lysken. Denne sopptypen liker seg godt i underlivet da det her er varmere og fuktigere enn ellers på huden. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Et slikt ubehagelig problem som utslett i lyskeområdet, ofte møtt av både menn og kvinner.


Hyperemi og hevelse i huden, flekker i lysken , samt en brennende følelse og kløe, som regel følger med prosessen med dannelse av elementene i dreneringen, forstyrrer den vanlige livsstilen, gir opptatt ubehag. Sopp i lysken er svært vanlig. Infeksjonen kan være lokalsert til selve lysken , eller strekker seg ofte et stykke ned på låret. Mange har samtidig også soppinfeksjoner på føttene og neglene. Selv om det er ytterst ubehagelig å få sopp i lysken , er det imidlertid forholdsvis lett å komme tilstanden til livs, hvis du bare vet hva du skal være oppmerksom på og hva du må gjøre.


Utslett lysken

Det kan gi sjenerende utslett med kløe og irritert hud. Kuler i lysken på størrelse med softgun kuler. Jeg har en kviselignende klump ved klitoris, hva skal jeg gjøre?


Og kommer irritasjonen sammen med et utslett du ikke kjenner igjen, kan det være at du har fått en hudsykdom. Det å ha vondt i lysken og nærliggende strukturer kan være plagsomt og smertefullt. Utslett av sprittusj på brystet.


Kanskje får du vondt i lysken når du spiller fotball med gutta? Eller har lyskesmertene bare oppstått over lengre tid helt av seg selv? Også andre infeksjoner kan føre med seg utslett , forklarer barnelege Camilla Moger.


I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk reaksjon, forklarer barnelegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg