torsdag 1. oktober 2020

Styrkeøvelser bein

Gode muskler i lårene er også en av de viktigste forebyggende tiltakene for kneskader. Her viser personlig trener Kristin Granum Rosebø ved Elixia Kolbotn styrkeøvelser for lårene. Foto: Kristine Nyborg) Mer.


Men hvem er det som virkelig har flotte bein ? Jo, det er dansere!

Selv liker jeg å trene legger og lår ved å gjøre ballettøvelser i tillegg. Plasser for eksempel høyre bein på benken, det andre holdes på bakken. Stå slik at all vekt føres over på høyre bein , mens venstre bein bare brukes for å korrigere balansen. Stig opp på benken til du er fullt oppreist ved bare å aktivere muskulatur i det høyre beinet.


Styrketrening er viktig både for menn og kvinner – uansett alder. Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Her finner du øvelser som trener styrke på en meget effektiv måte ved hjelp av makkerarbeid.

NB: Basisøvelsene er nå flyttet til OLTs kunnskapsportal med video, som du finner ved å klikke her. Bruk en stol, kasse, trappetrinn etc. Sett den ene foten opp på forhøyningen (bilde 1), og ta steget opp ved å strekke ut kne og hofteledd (bilde 2). Senk deg så ned til utgangsposisjon, og gjenta gitt antall repetisjoner på ett bein før du skifter til det andre beinet. Fire styrkeøvelser for å løpe bedre.


Dette treningsprogrammet gjør du hjemme. Utfall frem Start med føttene i hoftebredde, sett én fot frem, bøy kneet i grader, bakerste kne skal også i grader ned mot gulvet. Få større og sterkere beinmuskler.


Fullstendig treningssentertrening – Ben. I FORM gir deg seks styrkeøvelser som du kan gjøren enten før, under eller etter løpeturen. Jeg liker å gjøre noen korte og effektive styrkeøvelser etter at jeg har løpt for eksempel intervaller eller har gjennomført en lett joggetur, og den siste tiden har jeg gjerne kjørt armer, mage og bein hver for seg – altså dager i uken med styrke rettet mot enten armer, mage eller bein. Mange ønsker seg store, sterke bein.


Her er hvordan du oppnår det: Knebøy Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bør ha med i ditt program enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt. Still deg på ett bein av gangen. Bøy deg framover, som at du skal strekke deg etter noe.


Bøy langsomt i kneet, men pass på at det ikke vandrer framover.

Påse at ryggen din er rett. Manual kan øke belastningen. Sideliggende musling med strikk. Denne tar mye mer på rumpa. Styrkeøvelser Treningsprogram styrke Six pack Crossfit Crossfit-øvelser Kalkulator: Protein-behov Utstyr.


Joggesko Løpeklær Løpeutstyr Puls- og GPS-klokker Sykkel Sykkelklær Sykkelutstyr Sykkelsko Sykkelhjelm Gymutstyr Skiutstyr Treningsklær Hodetelefoner Treningsapp Kosthold. Oppskrifter Kosthold og trening Kosttilskudd Supermat. Muskulatur i underkroppen er gunstig for prestasjon, funksjonalitet men også får hvilestoffskiftet og forbrenning. En kan heller ikke komme unna med at en veltrent bakdel ser bra ut. Tren sammen med en partner.


Et morsomt motivasjonstips er å finne seg en partner, enten det er en venninne, kjæreste eller kollega. Det er nemlig liten tvil om at det å trene med noen både gir økt trenings-lyst og glede, samtidig som det også skaper stor motivasjon for dere begge. Et styrketreningsprogram bør omfatte øvelser for de store muskelgruppene i bein , armer, mage, skulder og ryggmuskulatur.


Begynn alltid med lett oppvarming i 10–minutter. Musklene bør være gode og varme når du skal ta i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg